bugün

uzak mesafe ilişkisi

Olumsuz şeyler yazanların çoğu yeterli sabra sahip değil muhtemelen.
Bana göre ilişkiyi yakın ya da uzak olarak adlandırmak da doğru değil. Karşıdaki insan yeterince doğruysa zaten bir şekilde nihayete eriyor ilişki. Her ilişki doğru ve kolay olsa her ilişkinin sonu evliliğe gider doğal olarak.

Dolayısıyla mesafenin tek başına belirleyici etken olduğunu düşünmüyorum. Daha çok ilişkiye bakış açısı ve sabır belirliyor o işin seyrini. ilişkiye başlarken bazı şeyler doğru ve mantıklı gelir ve ilişkiye başlarsın, kopacağın varsa zaten o olumlu olmayan şeyler zamanla iyice gün yüzüne çıkıp ilişkiyi noktalar. Bazen iki bina ötende olur ama bir süre sonra fark edersin ki aslında kafa olarak çok uzaksın.
Bazen 1000 km ötede olur ama sen içinde yanındaymış gibi hissedersin. Yani mesafe tamamen işin bahanesi olur uzak ilişki için o noktada.

Elbette insan sevdiğini yanında ister, yan yana olduğun bir ilişkiye göre çok fazla zorluğu var. Ben 2 senedir yürütebilenlerdenim kendi adıma.
Uzun uzadıya anlatsam zorlukları sayfalar alır. Tercih edebilecek olsam tabii ki yanımda olsun isterdim.

Ama bu uzaklık ilişkiye anlam da katabiliyor bazen. Bana 2 sene içerisinde katabileceği maksimum sabrı kattı mesela en basiti.
2 senelik ilişkim içerisinde her gün görüntülü konuşmaya çalıştık bu çok önemli ve bir nebze de hafifletiyor özlem duygusunu. Ama 9 aydır da yan yana gelme şansımız olmadı imkanlarımız el vermediği için karşılıklı olarak.

Kısacası zor ama değdiğini düşündüğün sürece bir şekilde gidiyor. Kaldı ki hayatta hiçbir şeyin garantisi yokken ilişkiyi yakın ya da uzak şeklinde sınıflandırmak yapılacak son şey olmalı bu yüzden. Çünkü ilişkiyi sürdürebilmek için düşünülmesi gereken daha önemli şeyler var bence.