bugün

kemalist türkiye den faşist italya ya selam

Türkçe bilen faşizim yanlısı italyanları ve italya'da yaşayan kemalist gurbetçileri muhatap alan söylemdir ayrıca komiktir.

Tarihi konular yaşandıkları dönemin şartları göz önünde bulundurularak tartışılmalıdır. Konu Osmanlı padişahlarının saltanat uğruna kardeş katline razı olmaları olunca "ama o dönemin şartları şöyleydi..." diyenlerin; hala gençlik evresinde olan Cumhuriyetimizin henüz çocukluk dönemlerinde yaşananları ve yapılanları o dönemin şartlarını hesaba katmadan hoyratça eleştirmesi kabul edilebilir değildir.

Evet bence Cumhuriyetimiz ergenlik çağını yaşamaktadır. Ergenliğin verdiği kimlik bunalımı içindedir. Ülkemizin kurucu değerlerinin neler olduğunu bilen ve Türk tarihini bir bütün olarak ele alıp değerlendirebilen insanların ferasetiyle kimlik bunalımını aşacağına inanıyorum.

O gün Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ten başka çıkış yolu yoktu.
Bugün de Atatürkçülük'den başka çıkış yolu yoktur.

Türkiye'nin; laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olmak dışında yöneleceği her yolun sonu karanlıktır. Bunu Atatürk zamanında görmüş ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sağlam temeller üzerine kurmuştur. Bu temellerin ve değerlerin adına ister Kemalizm deyiniz ister Atatürkçülük deyiniz. Bu temelleri - değerleri savunanlara ister Kemalist deyiniz ister Atatürkçü.

Kemalizm ya da diğer adıyla Atatürkçülük; din ve vicdan hürriyetinin, demokrasinin, çağdaş yaşamın, bilimin, teknolojik gelişmelerin, hukukun, adaletin, sosyal devletçiliğin teminatıdır. Tarihi süreçte bazı kimselerin yaptığı bir takım hatalar bu gerçekleri değiştirmez. Emeviler söz konusu olduğunda "onların yaptıkları islam'ı bağlamaz..." diyenlere selamlar.