bugün

ergenekon davasinin rezaletle baslamasi

"Tarihi dava 10:30 itibariyle başladı ve sadece 15 dakika sürebildi. Salondaki yoğunluk nedeniyle mahkemede izdiham yaşandı!"

"Avukatlar tepki gösterdi. Fiziki şartların yeterli olmadığını belirten avukatlar, erteleme talep etti."

"Salonda izleyici ve basına ayrılan kısım çok küçük. Bunlar için ayrı bir salon olacağı belirtmişti ancak böyle bir salon yok."

"Muzaffer Tekin'in avukatı "17 aydır tutukluyuz. Konuşanlar gözükmüyor, ses sistemi bozuk, kimin ne söylediği anlaşılmıyor" dedi."

"Tutuklu bir sanığın avukatı, Mahkeme Başkanı'na : Yüce Mahkemeye saygımız sonsuz. Ancak böyle bir yargılama adil olmayacak. Arkadaşlarımız salona giremedi. Ben 53 yıldır ceza avukatlığı yapıyorum. Hayatımda böyle bir yargılama görmedim. Lütfen bu duruma el koyun dedi."

"izleyiciler salon için Burası belediye otobüsü gibi.. yorumu yaptı.. itirazlarını sürdüren avukatlar ironik bir şekilde, O zaman bir spor salonu yada tiyatro salonu hazırlansaydı diye çıkıştı.."

"Mahkeme Başkanı: Ben de burada duruşma yapmaktan pek memnün değilim zaten" dedi.."

"Salonda sağlıklı net bir ses sistemi yok. Avukatlar seslerini hakime duyuramıyorlar. Salonda sadece hakimin söledikleri duyuluyor."

"Sesteki sorun nedeniyle mahkemedeki kayıt sisteminin çalışıp çalışmadığı da bilinmiyor."

"Sanık avukatlarından bazıları girişte kimliklerin alınmış olmasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili mahkeme başkanına tepki gösterdi. Mahkeme başkanı ise : Biz burda canımızla uğraşıyoruz sen kimliğinin derdindesin diye çıkıştı ve Sus dedi.."

"Mahkeme başkanı itirazlar üzerine Salonu boşaltıyoruz dedi. Sanık dışındakiler mahkeme salonundan çıkarıldı. Avukat, izleyici ve gazeteciler dışarı çıkarılıyor."

"Salonun dışındaki bekleme salonuna gelen mübaşir, avukatlardan dijital ortamdaki savunmalarını istedi."

yorumum : bu davayı izlemek için yüzlerce insanın geleceği biliniyor. son zamanların en büyük davası denilen davaya göt kadar bir salonun uygun görülmesi ve özellikle de silivri'nin tercih edilmesi, yüzlerce insana gelme mesajıdır. çünkü o insanların bayraklarla, flamalarla gelecekleri, protesto edecekleri ve sanık koltuğundaki kişilere destek verecekleri açıktı. adalet bakanlığı haftalardır hazırlaya hazırlaya böyle bir ortam hazırlamışsa vay o adalet bakanlığının haline.

(bkz: akp ye adalet bakanlığı)

http://www.haber3.com/news_detail.php?id=416871