bugün

batman v superman dawn of justice

kurgu, planlama ve temelsizlik açısından kötü bir filmdir. filmin kendi içindeki saçmalıkları bir yana DC evreni açısından taşıdığı saçmalıklar da cabası. düşünün bir bina yapıyorsunuz, binanın çatısını mı yaparsınız önce temel mi atarsınız? yap abi temelini, şöyle karakterleri bir anlat göster, tanıt. ondan sonra zaten hepsini bir araya getirirsin. bunlar ne yapıyor önce bir araya getiriyor sonra anlatıyor. bak wonder woman'a. mis gibi film olmuştu.

--spoiler lı yorumlar--

- en sevilen kahramanlardan olan iki tanesini birbiri ile kapıştırmanın anlamı nedir? hani film içinde bir süre karşı karşıya gelirler(ilk avengers filmindeki thor vs iron man & capt. gibi) ama bütün filmi bunun üzerine kurmak nedir? kafaları nasıl güzeldir?
- alfred o bizim düşmanımız değil diyor, hacı batman alfred'i dinlemez mi? neden öyle diyorsun demez mi? hadi alfred'i dinlemeyi geçtim, batman o kadar mı mal onun düşman olduğunu sanıyor? o kadar insan ölmüş tamam da sonrasında kurtarılan dünya ne olacak? batman nasıl bunu göremiyor? bu adam dedektif değil mi? sherlock holmes'un süpoer kahraman versiyonu değil miydi? batman'a yakışmayan bir olay örgüsü olmuş.
- superman bu kadar karanlık resmedilir mi? superman demek umut demektir, ışık demektir, iyiliğin timsalidir. ayrıca superman o kadar da egolu değildir, yok öyle filmin başındaki gibi "terörist hanımımı tehdit etti de anasını bellerim de". superman bu superman. öyle artizliklere girmez hiç. kaldı ki dünyanın anasını ağlatan zod'u öldürmek için bile man of steel'in sonuna kadar bekledi bu adam, teröristi hatuna silah dayadı diye duman ediyor. yok ya.
- abi neden superman'ın kendi filminde olabilecek düşmanını bu filme altı boş bir şekilde koyarsın. doomsday karakterinin superman bir anlamı, bir mantığı var. bu filme tamamen altı boş şekilde koydun ve yedin bitirdin.
- neden diğer karakterlerin derinliklerine yeterince inmeden onlara yer verirsin. man of steel güzel bir başlangıçtı mesela. wonder woman'ın solo filminin bu filmden önce çekilmesi gerekmez miydi? ayrıca önce batman'ın solo filmini yapıp batman'ın robin kostümüne bakarak neden o kadar kızdığını anlatsalardı daha dolu olmaz mıydı? bu film bu anlamda bile o kadar gereksiz oluyor ki?
- bir de justice league filmindeki kötünün toplatığı o küpleri bu solo filmlere serpiştirip orada anlat mesela. kötüyü önceki filmlerde göster, o işi planladığını göster. insanları bi ısındır.

--spoiler lı yorumlar--

- son olarak dc elindeki sevilen karakterleri kullanmalı bunlara shazam'den daha fazla önem vermeli diye düşünüyorum. umarım dc evreni bundan sonra en güçlü karakterleri olan batman ve superman'ı doğru şekilde kullanmayı başarır.