bugün

barack obama

kendinden öncekinin ırakla başladığı "ortadoğunun ırzına geçme" hareketini libya suriye derken hızla devam ettirirken ve bir tarafının müslüman kökenli oluşu gibi bir şeyi islamcı teröre göz kırparken kullanırken bop'çu akabenin gözünde "good boy." du..
vaktiyle en üst yetkili elemanı "bağdata amerikan bombaları düştüğü anda amerikadan paramızı isteriz." diyen malum hükümet, bunun döneminde de suriye'ye binlerce şeriatçi katili sınırdan soktu, malum islamcı terör örgütüne tırlarla silah gönderdi..
sonradan ne var ki abd'nin karaoğlanı da, işbirlikçisi olduğu oluşum tarafından ufaktan tukaka edilmeye başlandı.. (tıpkı fetö ve malum kürt terör örgütünün uzantıları gibi..)
21. yüzyılın bariz özelliklerinden biri de çok düşük niteliklere sahip adamların çok yüksek mertebelere getirilmesi oldu. (2000'lerin başında biraz akıldan eksik ve 11 eylül saldırılarına kadar iktidarının neredeyse her gününü tatilde geçiren, capslerine yarılarak güldüğümüz baba vârisi bushla karşı karşıya kaldık, 2010'ların sonunda da aynı partiden siyasetle kök olarak gram içli dışlılığı olmayan yaşı kart ruhu ergen ali ağaoğlu kıvamında evriminin ilk aşamasında bir sarıoğlanı tutup getirdiler.) ve bu sarı kafa seçimleri aldığında ak camiada bir bayram havası hakimdi, sonrasında bir soğur görünür oldular. gerçi bu sarı turp müslolara yüz vermiyor, iki yüz verse koşup yapışmaları muhtemel.)
türkiyede de tıpatıp aynısı.. türkiye gibi yanlış eldeki bir iktidarın gayet sakıncalı sonuçlar doğurabildiği, zira frenleme mekanizmasının gelişmediği bir yerde yılanın başı bozuk olunca devamı yani kadroları komple çürük olarak oluşturuldu ve elbirliğiyle ülkenin içine edildi..