bugün

türkçe rap

1995-2000 yılları arasında kaliteli türkçe rap falan üretilmedi maalesef. Yıkık almancı türkçesiyle birleşen özelikle lirikal anlamda çok kötü rapler yapıldı hatta türkiye de doğup büyümüş almancı-gurbetçi olmayan yerliler bile "la bu türkçe rap böyle yapılıyor galiba" diyerek gurbetçi türkçesi taklit ederek rap yaptı.

2000 yılında akmar pasajının gediklisi hammer müzik nefret e meclis i ala albümünü yapmasa adam akıllı türkçe sözlü rap yapan yoktu piyasaya çıkan. Tabi bu albümün basılmasını sağlayan adam yeraltı operasyonu isimli toplama albümü yapan tunç dindaş olmuştu. Tabi hedef12 ve rapor2 bundan önce albüm yapmıştı ancak böyle bir çıkış olmamıştı takip edenler haricinde kimse duymamıştı bile.

Bu albüm patladıktan sonra herkes özellikle akmar da alternatif müzik yapanlara albüm yapan firmalar "bi rapçi gelse de albüm yapsak" diye ellerini avuşturuyordu. O sıra yeteneksiz bir sürü adama albüm yaptılar sırf satmak için ve sattılarda çünkü internet denilen şey pahalıydı bir şarkı dinlemek külfetliydi haliyle herkes çıkan albümleri bir şekilde alıyordu.

*S.o.s
*Sultana
*Ol
*Mc.kanun - altın vuruş toplama albümü
*barikat

Daha bir sürü yeteneksiz adam albüm yaptı birçoğu saçma sapan bir türkçe kullanıyordu. Tabi silahsız kuvvet yani hepinizin bildiği sagopa kajmer de bu sıralarda çıktı ve değişik bir vokal tarzıyla albüm yaptı güzeldi hatta şimdikinden iyiydi.

Neyse türkçe rap altın çağını 2000-2007 arası yaşadı harika işler bu süre zarfında yapıldı. Tam olarak ticari kaygılar duyulmadan veya "ulan kitlelere ulaşsın nasıl ulaşırsa ulaşsın" denmeden yapılan parçalardı ve hepsi çok güzeldi.

Ayrıca Autotone mudur her ne sikimse onu çıkaranın amk.