bugün

türk lirası

3 ekim 2008 gün ve şu saat itibariyle yeni ibaresi tekrar atılıp tanıtımı yapılan paramız, en düşük değerli banknot 5 tl. en yüksek değerleri banknot 200 tl. olacak ve paranın ön yüzünde atatürk portresi arka yüzünde bilim adamlarının çalışmalarınıda simgeleyen figürlerle portreleri bulunmakta 50 tl.de fatma aliye hanım portresi bulunmakta yanında felsefeci kişiliğine vurgu yapılarak kalem bulunmakta diye tanıtımı yapılmakta. onun dışında tüm paralarda erkek bilimadamlarının portreleri bulunmakta, 200 tl.de yunus emre'nin portresi bulunmakta. *
emniyet şeridi,filigran,holografik şerit folyo, gizli görüntü, birleşik görüntü,renk değiştiren şerit,ultraviyole özellik gibi özelliklerle paraların güvenlik özellikleri bulunmakta. ayrıca görme özürlü vatandaşlar için özel kabartmada yapılmış.

madeni paralarda ise önde atatürk portresi arkası kardelenden tutunda bogaz köprüsüne süslü afilli figürler bulunmaktaymış.

bu durumda asgari ücret alan vatandaşımızın eline üç banknot tutturmak yetecek vah halimize sıfır attık noldu fakirliğimiz değişti mi!
milletvekillerinin maaşı kaç banknot hesaplamadım o kadar hesap yapmama gerek kalmıyor zira o kadar param hiç olmuyor!