bugün

600 senede 6 tane bilim adamı yetiştirememek

üst düzey akıl seviyesi doğuştan yetenekle alakalı olduğunu düşünüyorum

Fakat bizim çocuklarımız okula başlayana kadar gözlediğim kadarıyla zeki çocuklar soru cevapta bile anlıyabilirsiniz bunları ( saten başka nasıl anlaşılıcaksa )

Ama okula başlayınca özellikle 9 yaşında hepsi fabrika çıkışlı bir insan oluyo bilmem fark ettiniz mi hayalleri bile değişiyor yaratılıcık düşüyor resim yaparken taşırma diyorlar ya bırak çocuğu sınırlama istediği gibi karalasın iç dünyasını döksün ama sen bi zebra çizmişssim bunu boya diyosun ulan sikik çocuk bunumu ister çizgi film izlet ordaki bi karakteri çiz de.

Sonra daha neler neler. Sonra bilim adamı neden yetişmiyo ya ilk okul dahil lisede ingilizce görüyoruz daha bi filmi alt yazısı ile izliyebilen varmı ( hazırlık okuyanlar hariç onlar biraz daha artist ) müzik dersi görüyoruz plastik flütten başka birşey elimize almadık hoca bile çalmayı bilmiyordu.

Matematik desen öğretmenler soğutmak için elinden geleni yapıyor.

Türkçe sadece bir ders ve en çok buna üzülüyorum.

30 senelim yaşantımda okulun zili bile değişmedi bu bir hakarettir.

Okullar sadece ders anlatılan yer olduğu sürece ilk okulda sadece alfabe öğretmek yerine tiyatyo oynatılsa haftada bir konserler yapılda haftada bir resimler sergilense hergün
Alfabe saten öğrenir o çocuk
Kalem tutmayı bilmeden kitap taşırsa bir çocuk o ona sadece hamallık yaptırmaktır.

Sanat ve sanatçıya saygı duyar bir bilim adamı.

Saygılar.