bugün

cehennem

müslümanlar cehennemin var olduğu bir sistemin adil olduğuna inanabilmeleri akılalmaz bir şeydir. ben bu durumun kesinlikle beyindeki bir kör noktadan kaynaklandığını düşünüyorum.

neden mi?
ışid'in insanları yaktığı bir videosunu izlemenizi istesem, ardından yorum yapmanızı istesem ne dersiniz? insanların yakılması eylemini nasıl nitelendirirsiniz?
vahşilik? canilik? adaletsizlik? videoyu sonuna kadar izlemeye dayanabilecek misiniz? ne suç işlemiş olursa olsun hak etmiştir diyebilecek misiniz?

istiyorsanız şuan deneyebilirsiniz internette tonla işkence videosu var, konunun ışidle alakası yok açın izleyin.
izleyin çünkü insan vahşetin boyutunu ancak görselleştirildiği takdirde anlayabiliyor. bir insan yakılacak dediğinde bunun sizde oluşturduğu etki ile yanmış insan görseli gördüğünüzde sizde oluşacak etki arasında dağlar kadar fark var. bu yüzden islam'ın vaat ettiği adaleti anlayabilmek için vahşete tanık olmak gerekiyor.

islam'In kuran'da tasvir ettiği cehennem internette bulabileceğiniz tüm videoların toplamından daha çok şiddet doludur. cehennemdeki ateş daha bir azap vericidir. insanlar tekrar diriltilip diriltilip tekrar yakılacaktır. dahası sonsuza kadar o ateşte yanacak olanlar var. sonsuzluktan bahsediyorum! soruyorum size hangi eylemin cezası sonsuzluk olabilir ki?

allah adaletli olmalıdır. sonlu ömre sahip bir varlık, nasıl sonsuz cezaya hükmedilebilir?
basit bir internet videosuna bile itiraz ediyorken şu denklemin mantıksızlığına itiraz etmediğiniz için ahlaksızsınız.