bugün

frida kahlo

6 Temmuz 1907 de Meksika da doğdu. Fakat asıl doğum yılının 1910 olduğunu söyleyerek doğumumunu Meksika devrimiyle özleştirir. Tam adı Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderon dur. 6 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle bir bacağı tam olarak gelişmemiş ve tahta bacak lakabını almıştır.
Babasının hiç erkek çocuğu olamamasina üzüldüğünü bildiği için bir erkek çocuğu gibi davranmaya başlamış o şekilde büyümüştür. Meksika'da Ulusal Hazırlık Okulu Tıp Eğitimi Bölümü'ne kabul edilen ilk kız öğrencilerden biridir.
1925 te geçirdiği trafik kazasının ardından 32 ameliyat geçirmiş yatalak bir hasta olarak kalacağı düşünülürken iki yılın ardından yeniden yürümeye başlamıştır. Bu süreçte Babasının yatağının üzerine taktırdığı aynaya bakarak kendi resimlerini çizmeye başlamış bu onun iç dünyasıyla tanışmasına imkan sağlamıştır.
1929'da Meksika Komünist Partisi üyesi olmuştur.Amacı Meksikalı Michalangelo olarak tanınan ünlü ressam Diego Rivera'ya ulaşmak, onun resimleri hakkındaki fikrini öğrenebilmekti.
Diego Frida'nın resimlerinden çok etkilenmişti. Frida ise Diego'ya aşık oldu. çift 21 Ağustos 1929'da evlendi. Düğünlerine aileden sadece babası geldi. Diego nun sadakatsizliği nedeniyle ayrılmışlar fakat daha sonra 1939 da yeniden evlenmişlerdir.
Frida, Diego'yla ikinci kez evlendiği dönemde sürrealist akımın öncü isimlerinden Andre Breton'un desteğiyle New York'ta bir sergi açtı ve bu sergi büyük ilgi gördü.
Ayrıca hayatı film olarak çekilmis ve Filmin başrolünde Salma Hayek ve yönetmen koltuğunda da Julie Taymor yer almıştır.
La esmeralda sanat okulunda öğretim görevlisi olduğu yıllarda sağlığı iyice bozuldu ve sağ bacağı kesildi.
13 temmuz 1954 tarihinde akciğer ambolisi nedeniyle hayatını kaybetti.