bugün

macarlar

Birkaç yıldır yaşadığım memleketlerine dair söyleyecek çok şeyim var. Öncelikle cins taraflarından bahsedeyim. Özellikle ış ayları geldi mi her taraftan hayvan gibi "en çok sesi ben çıkaracağım" yarışına girmişçesine sümkürmek gibi mide bulandıran bir özellikleri olan millettir. Asla ya diğer insanları rahatsız etmeyeyim, mideleri bulanmasın demek gibi bir alışkanlıkları yoktur. Metroda, duraklarda mendili sararlar burunlarına ve en güçlü sesten, sonuna dek asılırlar sümkürmenin. Küfürü basarsınız siktiğimin hayvanları diye.
Bir diğeri bu milletin karıları, kızları tırnak yaptırma manyağıdır. jel, protez, french vs. her tipten tırnak takıntıları var. Yedikleri keki elle yerler ve parmaklarına bulaşan o krema, şeker, jöle üzerindeki neyse parmaklarına bulaştıysa, asla ıslak mendille ellerini silip temizlemez, lavaboda yıkamaz, kendilerini sempatik yaptığını sanarak hemen şap şup yalanarak temizleme yoluna giderler. Aile temizlik adaplarında sorun olduğunu gördüğüm bir millet.

Dünyanın en çabuk ortalıktan kaybolan, arazi olan milletidir. Bul bulabilirsen. Şehir boşalır, köyleri zaten boştur. Kaytarmaya bu kadar meraklı, tatil oldu mu bırakın ekstra çalışmayı, anında hayalet olmayı beceren de bir millettir. Türk oldukları konusu nedense bizim yurtdışı görmemiş, her tarafa bunlar bizden demeye meraklı arkadaşların çok hoşuna gitmekte ama macar'ların bundan haberi bile yoktur hatta uyuz olurlar böyle muhabbetlere. Türk'lerin "şükran" "salam" gibi arapça kelimeler kullandığını,Arap'ça bildiğimizi düşünen gerzek de bir millettir.