bugün

lise bittikten sonra araba sahibi olmayan insan

aksine; araba sahibi olmak bir vizyon değildir. yani tüm hayatının merkezine, en güzel yaş aralığına bu şekilde tamamen maddi bir hedef koyacak kadar sağlıksız düşünüyor isen şöyle kolayca sahip olabilirsin:

temel ilköğretim öğrenimini tamamladıktan sonra açıktan lise okur, tüm zamanını çalışarak geçirir, yaşından dolayı asgari ücretin çok az altında çalışırsın meslek sahibi olmadığın için.

eğer ki ailene de kazandığın paradan yardım etmeyecek kadar asalak bir yaşam tarzına sahip isen; bir senenin sonunda, "anında araba sahibi olmalıyım." kafasındaki bir insanın sahip olmak isteyeceği (modifiyeli şahin, abart egzozlu civic, çakal kasa bmw vs.) türden bir arabaya gönül rahatlığı ile sahip olabilirsin.

ayrıca cümlene "ruhunuz o kadar fakir ki..." diye başlamışsın. yapma. bilmediğin, tanımadığın, gözlemleme ve anlama şansının olmadığı insanları yaftalama. bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olma. ruh zenginliği; cüzdanındaki birikim veya buna endeksli oluşturduğun bir hayat değil, beynini ne ile doldurduğunu kapsar. kullandığın kelimenin anlamını bilmen için belirtiyorum.

sağlıcakla kalınız.