bugün

suriye iç savaşı

Bütün dünyaya 'zalim Esad halkına zulmediyor' olarak yutturulan savaş.

Daha savaş başlamadan, toplumsal olaylar yaşanmadan önce şimdi adını hatırlamadığım, yurt gazetesi'nde polis-adliye muhabirliği yapan bir gazeteci 'Afganistan ve Pakistan'dan cihatçı teröristlerin uçaklara bindirilip incirlik üssü'ne indirildiğini' yazmıştı. Yurt gazetesi olduğu için kimse önemsemedi tabi bu gazeteciyi. O teröristler sınırdan Suriye'ye geçirildi ve hazır olda hücre olarak bekletildi...

Ardından paravan gösteriler ve bu gösterilere müdahalede bulunan paravan kişiler aynı anda tüm dünyaya tek bir medya yayın organından servis edildi. Görüntülere göre 'barışçıl protesto yapan mazlum halka Esad mermiler ve bombalar yağdırıyordu.' Tüm dünyaya yedirdiler bunu. Bop eşbaşkanı Tayyip ise ilk atlayanlardan oldu.

O dönemin radikal gazetesi muhabiri Fehim taştekin bu komplo ve küresel palavra karşısında Suriye'ye giderek olayların aslına dair kitaplar yazdı. Tabi yine kimse okumadı! Düşünün; PKK'ya müdahale ediyorsunuz ama tüm dünyada medya organları 'Türk hükümeti sivil halka mermi yağdırıyor' diye olayı servis ediyor...

Ardından Esad'ın gerçek müdahalesi başladı. Evet, bu sefer mermi ve bombalarla müdahale etti Esad. Etmek zorundaydı Çünkü. Ülkesi Amerika desteğiyle teröristlerce kuşatılırken, içinde yaşayan çoğunlukta Sünni vatandaşları bu teröristlere mezhepsel tutumla destek verirken yapması gereken en net şey buydu. iyi direndi, iran ve Rusya da tam zamanında olay yerine yetişti.

Mısır'da sisi'nin müslüman kardeşleri devirmesi Suriye iç savaşı'nın da seyrini değiştirdi. Müslüman kardeşler denen terör örgütü tüm Ortadoğu'da yapılanmış, fetö'nün ileri düzeyinde bir paralel devletti. Amerika'nın ve bop'un yegane planı tüm Ortadoğu'yu müslüman kardeşler yönetimine geçirip, ardından da istedikleri gibi at koşturmaktı. Fakat müslüman kardeşler denen AVeller 'yok ölen kadınla 6 saat daha seks yapabilirsiniz yok savaşta elde ettiğiniz cariyeleri sikebilirsiniz' gibi sikko sikko işlere girişince, kendi kamuoyuna bu heriflerle işbirliği yaptıklarını açıklayamayacağını anlayan amerika müslüman kardeşlerin ipini çekti. Önce Mısır'da indirdiler, ardından Amerikan güdümündeki tüm Körfez ülkeleri müslüman kardeşleri 'terörist' ilan etti, yetmedi Katar'a müslüman kardeşler'e destek verdiği gerekçesiyle ambargo uyguladılar. Suriye'de Esad'ın Tahttan indirilmesinden vazgeçip, savaşı bitirmeyerek tüm silah teknolojilerini sahada deneme yoluna gittiler. Savaş ne kadar devam ederse, o kadar Yeni silah deneyecekler.

Akape ne yaptı? Ne yaptıkları malum... ölen kadınla 6 saat daha seks yapmayı öngören yasa tasarısı hazırlayan dünyanın en büyük paralel devleti müslüman kardeşlerin simgesini alıp meydanlarda cahil halka Rabia diye yutturdular. 4 milyon Suriyeli bir daha gitmeyecek şekilde Türkiye'ye yerleşti. Tüm devletler Suriye'de uçağını uçururken bizimkiler sınıra bile yanaşamıyor. Amerika'dan izin alıp afrin'e falan girersek anca öyle uçaklar 15-20 km derinliğe kadar girebiliyor.

Yani; Suriye iç savaşının en büyük kaybedeni akape'dir, Türkiye'dir.