bugün

eroin

Opiat grubu bir uyuşturucudur. " Rekreasyonel " olarak kullanımı gerçekten imkansızdır. Bariz bir şekilde ben eroini kullanırım da bırakırım diğen durumlara çok nadir karşılaşılır. Düzenli ve sorumlu bir şekilde kullanımının imkansız olması için bir sürü sebep var.

Bazen bir ilaç olabilir. Bu tartışmasızdır. Eroinin en büyük sıkıntılarından biri kullanıcları hep ölüm riski içindedir. Eroinden ölmek için gereken dozaj çok miniktir ve satıcılarından aldıkları bu eroin bir gün sandıklarından daha kaliteli gelebilir; ve damarlarına verdikleri eroin doz aşımı için yeterli olur ve OD ile sonuçlanan bir ölüm gerçekleşir.

Böyle bir durumda Naloxone ile Overdose durdurulabilir. Solunum sistemini aşırı seviyede yorar.

En acımasız yoksunluk semptomları olan maddedir.

Ünlü fare deneyinde kullanılan madde eroindir.

Halüsinasyon göstermez, genellike yatıp kalırsınız. Rüyalara dalıp gitme söz konusudur. Çok rahat bir uyku hissi yaratır.

Sanıldığı kadar abartı hisler verdiği söylenemez. Damardan alınca durum farklı tabii. Diğer bütün maddeler gibi bir sürü alım yöntemi vardır. Oral, burundan, ağızdan, g*tten vb.

Eroin'in anal biyoavabilitesi %70lerde gezer.

Verdiği his süresi kullanım methoduna göre çok değişir. Fakat bütün gün boyunca bir tür mayışıklık hissedilebilir. Eroin'in diğer türevleri fentanil ve karfentanil çok daha tehlikelidir. Bunlardan tuz tanesi kadar bir miktar bir insanı öldürmeye yeterlidir.

Eroin aslında diasetomorfindir. Ameliyatlarda kaliteli eroin, ameliyat sonrası vb. gayet de kullanılır. Müptezel olarak çıkmamanızın sebebi gayet basittir, çünkü bağımlılığın maddeyle alakası yoktur, maddeyi ne için kullandığınızla alakası vardır.

Karfentanil ve Fentanil ile karıştırılan eroinler Amerika'da bir sürü kişniin ölümüne yol açıp " Opiod Crisis " ini başlatmıştır.

Diğer opiatlar hidrokodon, oksikodon vb'dir. Çok benzer etkiler söz konusudur. Hepsi de bir eroin kadar tehlikelidir denilebilir. Bunlar aynı zamanda ilaçtır. (Kırmızı reçeteli)