bugün

whisky

yıllardır yapayalnız yaşayan jacop adlı çorapcı, evini ziyarete gelen abisine kendini kanıtlamak için yanında çalışan martadan yardım ister, herman adlı abisinin muhteşem hayatı onu imrendirir elbet, şerefsiz herman ,yıllar önce brezilyaya taşınmış ,evlenmiş, çoluk çocuk edinmiştir ,jacob zavallısı annesine ölene kadar baktıktan sonra gayet mütevazi bir hayata yaşamıştır.

viski iyi bir film olmakla beraber ,ölmeden izlenmesi gereken bir film değildir ,konuşmalar çok azdır ,duygular hakimdir yani konuşmalardan değil mimiklerden ve jestlerden bir de arada geçen iki üç muhabbeten hikayeyi çözebilirsiniz.

Viski, hem En iyi Yabancı Film Dalında Oscara aday oldu, hem de Goya Ödülü kazandı ve Cannes Film Festivalinde FIBRESCI ödülünü aldı. Filmin başrol oyuncusu Mirella Pascual ise, 2004 Tokyo Film Festivalinde En iyi Kadın Oyuncu Ödülü ne layık görüldü. Filmin yönetmenlerinden Rebellanın 2006 yılında intihar etmesi ise, sinema dünyası için büyük bir kayıp olarak kabul edildi. Bu arada, film, adını, Uruguayda fotoğrafçıların çekim yaparken, gülerek Viski dedirtmelerinden alıyor.