bugün

rusya premier ligi

düzensiz bir ligdir, rusya'nın jeopolitik konumu sebebiyle maçların ne zaman oynanacağı kestirilemez.

30 haftadır. 15. hafta devre arası olur; ama 11. haftadan sonra bir ay maç yapılmadığı görülür. daha sonra toparlayalım diye bir haftada 4 maç yaptıkları da gerçektir, bir haftada dört tabi ki abartı ama maksimum 3 haftada 4 maçı yapar bu adamlar.

luch-energiya ve tom tomsk için premier ligde top koşturmak çok zordur. moskova'daki karşılaşmalar için 4 güne kadar çıkan mesafeler kat etmeleri gerekmektedir. yola verdikleri parayı takıma yatırsalar kewell'ı alabileceklerdi, vallahi bak.

son yıllarda büyük gelişme göstermiştir. gizliden kulüplere para basılması en önemli sebebidir bunun. gazprom zenit'i, diğerleri de farklı kulüpleri idare eder; tabi parayı basınca oyuncu alınır, stadyum güzelleştirilir vesaire vesaire. ayrıca fifa 09 oyununda da oynayabileceğimiz ligdir. rusya'nın euro 2008'de avrupa 4.sü olması da rusya'da birşeylerin değişmeye başladığının göstergesidir.

bugün oynanacak 3 karşılaşmayla devam edecektir. şeker gibi ligdir, izlenilmemesi gereken tek maç amkar - khimki maçıdır. ligin tartışmasız en dandik futbolu nedense bu maçta oynanır hep, kasıtlı yapıyorlar herhalde.