bugün

kıl dönmesi

2003 yılında yavaş yavaş gelişen kuyruksokumu sancısı yaşamaya başladım ve önemsemedim. Sonra bir gece öyle şiddetli bir ağrı başladı ki dayanmak mümkün değil. Kuyruk sokumum ise taş gibi sert ve kocaman bir tepecik oluşturmuştu. Doktora gittim kıl dönmesi teşhisi koydu ve bir kaç merhem ve antibiyotik verdi şutladı beni. Bir kaç gün daha dayanılmaz acılar çektikten sonra bu tepecik sivrildi ve kendiliğinden patladı. Kahverengi ve sarımtırak bir sıvı neredeyse çay bardağı dolusu fışkırdı ve fışkırdıkça çıkan O koku, nasıl iğrenç bir koku anlatamam yalnız Sonra yerinde bir kibrit çöpü kalınlığında delik bıraktı.

Tabi ki ameliyata gitmedim ve üç dört aya bir iltihaplanma, şişkinlik ve acı çekmeye devam ettim. Yalnız bu acılar ilki kadar şiddetli olmadı hiç bir zaman ve şişkinliklerin gelişme süresi her defasında uzadı. Ve ben tabi yine ameliyat olmadım.

2007 yılı 31 aralıkta sigarayı çaaat diye bir defa da bıraktım ve o günden sonra ne kıl dönmesi ağrısını, ne akıntısını ne de şişliğini yaşadım. Yıl 2018 ve ben hala ameliyat olmadım. Kuyruk sokumumda bir kibrit çöpü kalınlığında delikçikle yaşıyorum. Sanırım sigara ile ilişkili bir durum olabilir çünkü en son şişlik ve iltihabi gelişim sigarayı bırakmadan bir hafta önce olmuştu.