bugün

kızların erkeklerden daha duygusuz olması

kızların erkek milletine göre daha duygusuz olduğunu ifade etmeye çalışan tümce.

evet gerçekten de bu böyledir. aslında tam tersi gibi gözükür, bilinir. lakin bu hatun milleti az cin değildir. kendisini istediği gibi göstermekte üstlerine yoktur.

her şeye hemen ağlamaları, hemen hassaslaşmalarından anlarız bunu. bayan ya kendileri, erkeklerin o kaba, kıllı hallerine nazaran, daha nazik daha yumuşak bir yapıları var ya sözde işte o yüzden yıllar yılı his sahibi insanlar olarak tanıdık onları. at yalanı... inananı..

nerden çıkardım bunu diyecek olursanız. örneğin güçlü bir ilişki sona erdiğinde bir çiftin arasında, ben hep erkeklerin bittiğini gördüm. dünyalarının karardığını. en kaba görünümlü en odun adamın bile aylarca bir kızın elini dahi tutamadığına şahit oldum. hatta arkadaşlarınca ayarlanan fahişeyle bile ilişkiye girememesine şahit oldum. ayrılığın ardından bir enkaza dönüştüklerine, her gün acaba benim hatun şimdi kimle beraber, ne yapıyordur diye düşündüklerine de..

kızların ise ayrılığı daha kolay atlattıklarına. belli zaman sonra da, çatır çatır seviştiklerini gördüm. olayı daha bir mantık silsilesine bağlayabiliyorlar her nedense. dün dündü bugün bugün bir kız için. aslında kendi hayatları için olumlu bir şey bu.
lakin;

benim kabullenemediğim ise kendilerini hep his sahibi olarak gösterip erkekleri odun adam yerine koymaları.