bugün

tayyip erdoğan ı beğenmeyip ülkesinde cirit atmak

epeydir türkiye'de değilim, ve sanırsam önümüzdeki yıllarda da kalıcı olarak yerleşmeyeceğimdir, ama bunun sebebi tayyip erdoğan'ı beğenmemem değil elbette - türkiye'li değilim. ama mevzumuz bu değil.

evvela, bu ülke tayyip erdoğan'ın değildir. türkiye, tekil olarak, atatürk'ün, fikret orman'ın, müstafa sandal'ın, hami mandıralı'nın, fethullah gülen'in de değildir. türkiye üzerine mülkiyet iddia edilmeyecek bir tüzel kişiliktir ve eğer edile bilirse de, türkiye, türkiye vatandaşlarınındır ve her türkiye vatandaşı'nın siyasi görüşüne bakılmaksızın türkiye'de özgürce yaşama hakkı vardır. top sektirir, fayans döşer, cirit atar - bu artık zevk meselesi, bu hak, ona doğuştan verilir ve hiç kimsenin, hir bir saikle bunu ondan almak gibi hakkı yoktur.

ayrıca, bu hak kıyasa konu olacak bir kavram da değildir. bunu tartışmak bile malayanidir. hiç kimsenin türkiye'de yaşama hakkı diğerinden daha fazla değildir. mesela erdoğanın türkiye'de yaşama hakkı rahmi koç'tan daha fazla ve ya cüneyt çakır'dan daha az değildir. önceki cümlede ismi geçen üç kişinin yerine aklınıza gele bilecek her tc vatandaşını koya bilirsiniz.