bugün

true blood

posteri edinilesi yeni hbo yapimi. six feet under in yaraticilarindan geldigi icin kredisi var. bekleyelim, izleyelim, gorelim.

http://www.hbo.com/trueblood/

--spoiler--

dikkat sikko tercume (http://www.hbo.com/trueblood/about/index.html)

japon bir bilim adaminin sentetik kani bulmasi akabinde insanlar vampilerin yemegi olmaktan cikar, bu da yetmezmis gibi vampiler gunluk hayatin bir parcasi olurlar. fakat cogunlugunu dini liderlerin ve devletin icindeki adamlarin olusturdugu bir kisim insanlar bu konuda endiselidir.

sookie adli "milletin aklindan gecenleri okuyabilme yetisi"yle lanetlenmis ve toplumdan dislanmanin ne demek oldugunu bilen garson ablamiz ise "yav adamlar birakmis bu kan icme isini ne hala polemik yaratiyorsunuz !!!" tandansli bariscil dusunceler icindedir ve vampilerin toplumda yer almasini savunmaktadir. bu herkesi kucaklayan dusuncelerine kanip sookie ablayi humanist ya da vampirist sanmayalim hemen. zira kendisi bill adli yakisikli bir vampire yazmakta yoksa o napsin vampirleri. heyecan konusu olarak ise bu bill in "bon temps" te yasadiklarindan sonra sookie nin ak koyunu kara koyunu gorup vampiler hakkindaki fikirlerinin ne olacagini bekleyip gormemizi salik veriyor yapimcilar.

--spoiler--