bugün

börü

alper çağlar duyurduğundan beri sabırsızlıkla bekleyenlerdendim. ama içimde hep bi korku vardı. herkes zannediyor ki dizinin süresini 2.5 saatten 1 saate indirince yabancı diziler gibi kaliteli oluyo. yok işte olmuyo bu dizi de bunun en büyük kanıtı.

herkes diyor ki daha ilk bölüm hemen ne eleştiriyosunuz. zaten dizi 6 bölüm olacak. ve 6 bölümde yine amerikan askerinden bozma havalı, dövmeli, alkolik türk polislerini izlicez bu kez. araya biraz vatan severlik biraz atatürkçülük biraz küfür biraz entrikalı aşk ekleyince olmuyo.

diyaloglar eğreti, her cümleyi beylik bir şey söylemişçesine söyleyen karakterler burada da var. ne yerli dizi olabilmiş ne yabancı dizi. arada bi yerde kalmış gibi. bana hiç doğal gelmiyor bu diyaloglar, konuşmalar, oyunculuklar.

prodüksiyon anlamında kaliteli bir iş. iyice sıçıp batırmazsa 6 bölüm devam ederim zaten ama o kadar bekledik bu da fos çıktı, üzücü.

alper çağlar belli ki bir şeyler anlatma kaygısı olan bir adam. arkasındaki kitleleri böyle sürükleyebilmesi de bu yüzden. ama bunu yaparken de senaryoya biraz daha eğilmeli, daha doğal diyaloglar karakterler yazmaya çalışmalı diye düşünüyorum. eyyorlamam bu kadar.