bugün

türkiye barolar birliği

başındaki "türkiye" ibaresini kaldıracak yönetim sebebiyle avukatlara mms türü mesajlar atmakta olan bir kurumdur.

-hem stajyer avukatların hem de avukatların sorunlarına çözüm bulmayan,
-tarafımıza zorla fazla mesai yaptıran ve bu fazla mesai ücretlerini ödemeyen patron avukatları görmezden gelen,
-tarafımıza mobbing yapıldığında bunu yine görmezden gelen,
-işsiz olan avukatlardan aidat alan,
-işsiz avukatlar için bu kadar aidata işletmeye rağmen bir fonu bulunmayan,
-sürekli siyasi işlerle ilgilenen ancak bu konuda da aslında hiç mi hiç başarılı olmayan bir meslek örgütüysen bir oturup düşünmelisin.

barolarda her türlü siyasi görüşten ya da apolitik bir sürü avukat bulunmakta. bunlar düşünülmeden ve asla hizmet vermemeniz, aç ve işsiz olan avukatları düşünmemeniz, sadece hükümete muhalefet olup belli bir kesimin gazını alıp facebookta iki cümleniz çıkınca mutlu olmanızdan çok sıkıldım. hatırlatayım, siz bir meslek örgütüsünüz. insanlar sizleri oturup siyaset yapın diye seçmedi, seçen varsa da bu onların hatasıdır.

Bu eleştirileri yapma sebebime gelecek olursak;

ben apartman üniversitesi olmayan (var böyle hukuk fakülteleri ben de farkındayım) bir üniversiteden mezunum. yaklaşık 1.5 yıllık avukatım.

Avukat olmak için öncelikle 1 yıl staj yapmanız gerekmekte. ben de 1 yıl avukatlık stajı yaptım. stajyer avukatların maaş alması ve sigortasının bulunmaması gerekiyor, belki biliyorsunuzdur. tam 1 yıl sigortasız ve parasız çalıştım. bazı arkadaşlarım bu dönemde ufak maaşlar alıyor, bana öyle bir avukat rastlamadı. bazıları ise avukat yanı stajı sırasında sigorta yapıyor (ikinci 6 ay stajı deniyor buna ve aslında patronların sigorta başlatması gerekmekte) ancak benim yanında çalıştığım avukat bana sigorta yapmadı. baro ise bu avukatlardan yanında çalıştığımıza dair imzalı kağıt almasına rağmen -SiGORTAMIZIN YAPILIP YAPILMADIĞINA BAKMAMAKTA-.

staj bittikten sonra baro aidatları, vergiler, biometrik fotoğraf, e o fotoğraf çekilirken saç makyaj vesaire derken 2500TL kadar bir para uçup gidiyor. 1 yıl parasız çalışmış bir stajyer avukat olabilmek adına 2500TL daha bulmak zorunda.

stajım bittikten tam 3 ay sonra yeni bir iş bulabildim. söz konusu iş baya sükseli bir ofisteydi. tarafıma 2600 TL maaş teklif edildi, işsizlikten çürümemek adına kabul ettim. bakın dört yıllık okul mezunu, bir yıl staj yapmış bir insan 2600 TL alıyor. okumasam garson olarak çalışsam düzgün bir restoranda şef olurdum bu sürede. alacağım maaş bunun baya üstünde de olurdu. bununla birlikte bir garsonun çalışma şartları bir avukata göre daha insani. söz konusu maaşı alırken ben sabah 9'da işe gidiyordum saat akşam 22:00'da çıktığımda bugün erken çıktım diye seviniyordum. fazla mesaileri asla ödemedikleri için ise tabi ki asgari ücretle çalışır konuma gelmiştim.

8 ay o ofiste allahın her günü sabah 9:00'da başladığım iş akşam minimum 22:00'de bitti. ofiste yönetici avukat terörü yüzünden inanılmaz bir mobbing vardı ve en sonunda çene kapsüllerim yırtıldı. ağzımı açamaz konuşamaz hale geldim. stresten ve tüm gün spor yapamamaktan 20 kilo aldım. bunların sonucunda da artık vücudum iflas eder korkusundan istifa ettim.

gelelim son 7 ayıma. evet 7 aydır işsizim. mesaisi olmayan doğru düzgün maaş veren ve beni isteyen bir yer bile bulamadım çalışacak. ama ocak ayında istanbul barosu aidatımı annem sayesinde ödedim. aldığım hizmet ne? bir hiç.

tam 7 aydır evde oturuyorum ve barolar birliği bana türkiye ibaresi kaldırılmasın konulu ankara'da gerçekleşecek protestonun mms'ini ikini kez gönderiyor. sizin berbat hizmet anlayışınız, meslek örgütünden çok patron avukat örgütü oluşunuz sebebiyle asla destek vermeyeceğim.

şu yazıyı ekşi sözlükte yazsam bir avukatın feryadı diye facebookta dolaşırdı elbet ama hesabım yok. okuyanlar okutsun.

Unutmadan şunu da ekleyeyim.

ben kafayı yemeden o türkiye ibaresini alın sayın cumhurbaşkanı. çünkü bu birlik meslek örgütü falan değil. türkiye ibaresini de hiç mi hiç hak etmiyor.