bugün

adalet ve kalkınma partisi

- ülkenin borçlarını 100lerle ifade edilen milyar dolarla çıkarmadan türkiyeyi, borçlarını dilerse bir çırpıda ödeyecek konuma getirmiş hükümet partisi

- laikliğin yeniden yorumlanmasını dile getirerek, toplumda adeta bir tabu haline gelen bir konuyu türkiye gündemine taşımış, yaşayan en temiz siyasetçi bülent arınçı bünyesinde barındıran yegane oluşum.

- danıştay saldırıları ile uzaktan yakından alakası olmayan, çamur at izi kalsın saldırılarına maruz bırakılan, türkiyeyi tek başına idare etme dirayetine mazhar olmuş güzide parti. (bkz: danıştay saldırısı ve gerçekler)

- kadınları her zaman ön planda tutan, kendisini türk kadınlarının giyeceğini ve yiyeceğini temin etmeye adamış insanlarla dolmuş taşmış bir parti. içinden çıkan bir iki tane patavatsızı da * kimse tüm akp camiasına mal edemez.

- türkiyede gaf yapmayan hiçbir başbakan olmadığına göre günümüzde bir kaç gaf işleyen başkana sahip parti. büyütülmemesi gerekenleri büyüterek * * *, büyütülmesi gerekenleri unutturma politikası ile atılan çamurları önemsememk gerekir.

- tüm hükümetlerdeki raddede kadrolaşma içinde bulunan ve bunun da doğal karşılanması gereken atılımlar gerçekleştiren partidir. şöyle ki; ben bir branşta çalışacağım kadroyu endim belirlemeyeceksem şayet, neden iktidara geleyim ki. benim her yaptığımın zıttını yapacak alt personele hiç ihtiyacım yok. dolayısıyla da doğal bir hamledir kadrolaşma.

- sağlı sollu ittifak sayesinde yeniden ve daha büyük bir oy çoğnluğuyla iktidara gelmesi beklenen siyasi oluşumdur adalet ve kalkınma partisi.