bugün

putçuluk yasak ise neden kabe var

Evet, kabe bir puttur. Çağımızın en modern putudur ki, insanlar bir puta taptığının farkında olmadan bu puta taparlar.

Aynı zamanda en önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. Şimdi gelelim Kabe'nin tarihine:

islam’a göre Kabe’yi Adem yapmış. ibrahim ve oğlu ismail de yeniden inşa etmiş. Bu bilgiler sadece Kur’an’da ve Kur’an’dan sonra yazılmış olan kitaplarda geçiyor. islam öncesine ait bu bilgileri destekleyen hiçbir kayıt yok.

Kabe’den ilk olarak M.Ö. 60 senesinde Roma’lı tarihçi Diodorus bahsediyor. Arapların büyük saygı gösterdiği putevi olarak kitaplarında geçiyor. Ondan önce hiçbir tarihçi bahsetmemiş. Örneğin Heredot bütün Arabistan’ı gezmiş, Arap tanrılarını yazmış ama Kabe’den hiç bahsetmemiş. Halbuki Kabe o sıra varolsaydı muhakkak yazardı. Bu durumda anlaşılıyor ki Kabe Heredot ile Diodorus arasındaki zamanda yapılmış. Yani M.Ö. 440 ile M.Ö. 60 arasında.

ibrahim ise M.Ö. 2000′li yıllara yakın yaşamış. Yani bu tarihlerden 1500 yıl önce. Ve Tevrat’ta ibrahim’in hakkında yazılan geniş anlatımlarda ne Kabe’den bahseder ne de ibrahim’in Arabistan’a gittiğinden. islamcılar bunu “Tevrat tahrif edilmiş” diyerek geçiştirmeye çalışırlar. Halbuki Muhammed’den 600 sene öncesine ait Tevrat bulundu ve bu tarihi Tevrat günümüzdekiyle aynı, hiç değişmemiş. Yani, dense ki “islam’dan dolayı tahrif ettiler”, daha islam ortada yokken, Muhammed dünyaya gelmemişken Tevrat’ta bir bahis yok. En basit şeyleri bile yazan Tevrat böylesine önemli bir ayrıntıyı atlamazdı.

Ve bir önemli nokta da Kur’an da dahil, hiçbir kitapta hac yapan, Kabe’yi ziyaret eden bir peygamberden söz edilmez. Madem ki Adem zamanında yapıldı ve Allah’ın eviydi burası, neden peygamberler hac yapmamıştır? Sadece Muhammed’in bahsetmesi ve Kur’an’da geçmesi; putperestliğin yerine islam yerleştirilirken hac ve Kabe hakkındaki bilgilerin de islam’a uygun şekilde düzenlendiğini gösteriyor.