bugün

enelhakki

hz.muhammed'in sosyal bir oluşum olduğunun, çölde susuzluğun herşey demek olduğunun, çöl insanının vahşi olduğunun, müslümanların psikolojik deli olduğunun savunucusu olan fakat, psikolojinin nasıl oluştuğunu, bir ilkel hücrenin evrimleşe evrimleşe mi bu mükemmel insanı, insanın mükemmel bilinç katmanlarını nasıl olup da oluşturduğunu şimdiye kadar açıklayamayan yazar.

müslümanlar içki içmeyerek bugün bilimin savunduğu şeyi, 1400 senedir yapıyorlar, vücutlarını alkolün zararlarından koruyorlar. hem de rabblerinin hoşnutluğunu kazanıyorlar.

cinsel seçim olarak tek eşli yaşayanlar, öyle görünürde falan değil gerçekten tek eşli yaşayanlar, hem kendilerini hem eşlerini mutlu ediyorlar, ki zaten allah kat be kat ödülünü veriyor, aralarındaki sevgiyi her an artırarak.

namaz ile abdest ile, günde beş kez rabbine dönen insan, kur'an'da bahsedildiği üzere, evinin önünden akan bir ırmakta günde beş kez tertemiz yıkanıyor, namazın verdiği huzurun ve rabbin hoşnutluğunun yanında bir de o abdest ile temizlenmenin, o namazı eda etme ile sağlığına da katkıda bulunuyor.

diğer taraftaki insan ise ise alkolün, uyuşturucunun vereceği mutluluğa muhtaç.
ne tam anlamıyla birine kendini verebiliyor, ne birini tam anlamıyla alabiliyor.
kendine hayrı yok ki eşine olsun. *
her sarhoş olduğunda belki biriyle birlikte, zira alkol cinsel isteği artırıyor, mantığı bastırıyor,
ama kimsesi yok onu düşünen, seven, koruyan, kıskanan, sahiplenen, ona insan muamelesi yapan.
sadece sex için var birinin hayatında, hayvani duygular için var. o da bazı bazı yetmiyor.

id den ego dan süperego dan azıcık anlayan biri olsa bu yazar, insanın psikolojik katmanlarında vahşi duygular ile *, toplumsal sorumluluklar arasında * egonun denge kurduğunu, alkolün, uyuşturucunun vs. ise nörotransmitter maddelerden biri olan dopaminin görevini üstlenip, dopamin salgısının durdurulduğunu bu sebeple de dopamin sentezlemeyi gittikçe unutan bünyenin, alkol ve uyuşturucudan uzak kaldığında bir türlü mutlu olamaz hale geldiğini de bilirdi.

psikolojinin, biyolojisini bilse yazdıklarından utanırdı zannımca.
çünkü herşey ama herşey bir yartıcının olduğunu ispatlıyor, açıklıyor bilim dallarında.

ancak kur'an'da yasin suresi 7-8-9-10 ve 11. ayetlerde neden böyle olduklarını yine allah-u teala açıklıyor bize.

--spoiler--
Andolsun ki, hüküm çoğunun aleyhine gerçekleşmiştir, bunun için artık inanmazlar.
Biz onların boyunlarına halkalar geçirdik. Çenelere kadar dayanan o halkalar yüzünden kafaları kalkıktır.
Önlerine ve arkalarına set çektik. Gözlerini perdelediğimizden artık göremezler.
Onları uyarsan da uyarmasan da onlar için birdir, inanmazlar.
Sen ancak zikre (Kur'an'a) uyan ve görmeden Rahman'dan korkan kimseyi uyarabilirsin. işte öylesini bir marifet ve güzel bir mükâfatla müjdele.
--spoiler--

hal böyle iken daha fazla söze hacet yok zannımca.

edit: ayrıca bir entry sinde de "ben allah olsaydım, gönderdiğim peygamberi takmıyorlar diye, 1400 kere yerle bir ederdim" demiştir. sen haşa allah olamazsın, allah da bunun için allah zaten.

peygamber de o vahşi çöl çağında, hem kızını, hem de kızının karnındaki torununu öldüren şahsı da affedecek kadar merhametlidir ayrıca. zaten çölde su da yok değil mi ya?