bugün

kahve içmezsem ayılamam insanı

yine bir dayatma adeti zaruret haline getirmiş insandır.

yıllardır sabah 7'de kalkıyorum, hiç de öyle sabah kahvesi adetim falan yoktur, hiç de baygınlık falan çekmedim. çakı gibiyim çok şükür.

siz dizilerle, filmlerle vs. size dayatılan her sabah bir kahve çakmak lazım dayatmasına balıklama atlarsanız kendinizi böyle şartlandırırsınız. ondan sonra "içmeden ayıkamıyorum" psikolojisi.

yerli ve milli formülü veriyorum: sabah allahın izniyle sağlam bir duş alıp çakı gibi oluyoruz. iç çamaşırını vs değişiyoruz. tertemiz taze bir şekilde yola çıkıyoruz. yolda batılı götleklerin pozitif enerji laga luga dayatmalarını da yemediysek bir dua seansı yapıyoruz. bi ayetel kürsi serisi ardı ardına. böylece güne kapitalizme alet olacak bir yarış atı olarak değil, dünyanın ölümlü,geçici olduğunu bilerek başlayacağız ve paranın kölesi olmayacak, para için her pisliği hyapmayacak, sözde "başarı" için ömrümüzü harcamayacağız. sadece helalinden bol rızık için, allahın rızası olacak şekilde hayırlı işlerde çalışacağız.

ofise vardığımızda da bir çay gömdün mü ohhhh.

not: tabi kahvaltıdan hiç bahsetmedim ama onu zaten yapıyoruz inşallah. onu da öyle yine dizilerde dayatıldığı gibi marketlerde kutularda satılan gevreklerle falan değil türk usulü yapıyoruz.

sonra görelim bakalım nasıl bombastiksiniz.

bir diğer not: kahveye karşı değilim, severim. dayatmayla gelen koşullanmaya karşıyım.