bugün

kurtlerden nefret etmek

fransa da arap kökenlilerden, amerika da latin kökenlilerden, rusya da yabancı kökenlilerden nasıl nefret ediliyorsa türkiye 'de de öyle nefret ediliyor. haklı ve haksız durumlar vardır illa ki. misal fransa da kapkaç, hırsızlık vesaire devşirme arapların elinde şuanda, fransız arkadaşım clementine kürtleri hiç sevmezdi ve sebebi de kendinden bildikleriydi. he gidip şimdi elin sömürgecisi soykırımcısı fransızları da savunacak halimiz yok tabi ama bu da rahatsızlık verildiği gerçeğini değiştirmez.aborjinler var avusturalya 'da. zulümden kaçtılar, zarar gördüler ama bir kısmı bozuk davranışlarda bulundular. haklı hallerini birkaçı gidip lekeledi. ancak yine de genel yargı aborjinlerden yana. amerika 'da uyuşturucu meseleleri mesela. latinler de her bok var gerçi. sonuçta insanlar insanlardan nefret edebilir. sinek ufaktır ama mide bulandırır.

nedir efendim durum, kürt arkadaşlarımız vardır, olmuştur ve olacaktır. hepsi de beni sevecek ama denyoluk yapan her insan gibi yaptığı denyoluğun ardından ensesine tokat yiyecektir. ama bu sinsi kürt azınlığın verdiği gaz ile yapılan şiddet kürt halkına mal edilecektir. yok efendim 20 yıllık komşum kadar saygı duyduğum, selamımı eksik etmediğim başka birisi yok apartmanda, halis muhlis kürttür ancak insandır. böyle pişmemiş eşek sosisi kıvamında değildir.

dünyanın neresinde olursa olsun hangi mecrasında bu boyutta bir sıkıntı yaşanırsa yaşansın muhtemelen sinsilik zehri zerkedilmiştir kalabalıklara. her bokun başında 10 taneden 9 u diye başlanıyorsa kürtlerin yanlışları hakkında değişmesi gereken şikayetçiler değil şikayet edilendir. ancak bu kafayla gidildiğinde nefret edilmeye, ezik hissetmeye mahkum kalacaklardır. kafa dikine gitmek hiç eyi deeldir. sonra elde avuçta ibişlikten başka bir şey kalmayınca benim gibi bu işlere uzak bir insana bile faşist denir.

neyse ki insanoğlunun önünde "şerefli kızılderili"ler var. onurdan, gururdan bahsedilecek ise önce ben onları örnek vereyim...