bugün

el ayak ağız hastalığı

2 yaşındaki oğlum bu hastalığa yakalandı. 2 gün 40 derece ateş ile mücadele ettik. bu sırada mink minik kabarcıkları oluşmaya başladı. ilk başlangıcı soğuk algınlığına çok benziyordu dr. bize antibiyotik verip yolladı ancak ateşi düşüremedik ve çocuk bir şey yiyip içemez hale geldi bunun üzerine yine gittik ve bize nasihat verip yolladılar. o sırada internetten hastalığı araştırırken el ayak hastalığı ile aynı belirtilerde olduğunu gördüm. bunu Dr.a söylememe rağmen dr.un egosunu aşamadık ve yanlış tedaviye devam etmek zorunda bırakıldık. TIP çocuk acilini terk etme kararını aldım ve doğru özel hastaneye gittik. dr. gördüğü gibi el ayak ağız hastalığı olmuş dedi. bunun bir ilacı olmadığını ancak hafif atlatması için ağız sipreyi yazacağını söyledi. 3. gün kabarcıklar belirginleşti. 5. gün kabarcıklar çıkmamaya başladı ve ağzının içinde oluşan yaralar geçmeye başladı. (2gün sadece meyveli yoğurt yiyebildi. tavsiye ederim)

bize dediler ki yetişkinlere geçmez bu hastalık. pat diye hanımla biz yüksek ateşten 2 gün yandık tutuştuk. Dr. bize el ayak hastalığı olduğumuzu söyledi. zaten süreci biliyorduk ancak bebek diye küçümsemişiz bizi çok fena sarstı. ateş iştahsızlık derken kırmızı kabarcıklar çıkmaya başladı elimin içi ve ayaklarım diken dolu. yürürken bir şeyi kavrarken acı çekiyorum sanırım bir kaç günüm var bu hastalığı tamamen atlatmama. ailecek bu hastalığı geçirmiş olduk.

hastalık çok hızlı ve çabuk bulaşıyor. bize söylenen bir gün herkes bu hastalığı başından geçirecek. umarım bir an önce gerekli ilacı ve aşısı bulunur.