bugün

tıp fakültesi

Eğer çok idealist değilseniz hayatınızın en güzel 15-20 yılını hastane köşelerinde nöbetlerde ve tıp kitaplarıyla geçirmek istemiyorsaniz kesinlikle yazmayın.

Devlet size garanti meslek sunuyor. Ama çalışma koşulları çok zor. Düzgün bir aile hayatınız olmayacak. Ve yaşamınızın en güzel yıllarını alacak. buna evet demek.için aptal olmak gerekir.

Yazmayın. Uyarıyorum.

Edit: bu hayata bir kere geliyorsunuz. Bunu unutmayın. Birisi derse ki 20-40 yaş aralığında ne yaptin diye.
6 yil tip 5 yıl uzmanlık 2 sene zorunlu doğu görevi 3 yıl yan dal 2 sene yan dal zorunlu doğu görevi deyip tam 18 yıl bunları yaptım dersiniz.

Edit: davulun sesi uzaktan hoş gelir arkadaşlar. Ama uzaktan. O davul bu tıp aynı bok.

Edit: hali hazırda asistan doktor olarak bunları yazıyorum.

Edit: bütün yılların yorgunluğunu bir hastanın iyileşmesine yardım etmek alır. Ben de bunun için katlaniyorum zaten. Demek istediğim şey şu: insanlara her zaman yardım edebilirsiniz, gencliginizi vererek yardım etmek istiyorsanız o da sizin bileceğiniz iş. Aynı şekilde birçok insana bilmeyerek zarar da verebilirsiniz bu meslekte. Bir insanın hayatına mal bile olabilirsiniz. Ben elimden geleni yaptım demekle olmuyor çünkü tıp biliminde sonsuz bilgi çeşitliliği var. Hepsini öğrenmek zorundasın. Yaptığın her hata bilmediğin, unuttuğun bir bilginin sonucudur. Bunu da göz önünde bulundurun.