bugün

türkler nasıl müslüman oldu

yani şimdi mantıklı düşünelim, yeni bir din çıksa şu an müslümanlar gidip ona hemen inanır mı? yoksa yalan olduğunu mu düşünür? bence yalan olduğunu düşünür çünkü kendi inandığı en doğrudur. ee şamanlar da bundan farklı düşünmüyordu ki yani türkler ne boktan inancımız var hiçbir sike benzemiyor diye düşünmüyordu. hal böyle olunca bu adam nasıl bir anda karar değiştirecek?
ayrıca o kadar benzerse islamla türklerin eski inancı( ki türkler politeist bir dine sahipti) neden araplar şaman değil de türkler müslüman oldu? sonuçta şamanizm daha köklü bir inanç.
sen babaya oğluna benziyorsun der misin? yoksa oğluna mı babaya benziyor dersin?
işte o yüzden bi benzerlik varsa islam şamanizme benziyordur. (gerçi bunu yazarken bile gülüyorum çünkü islamla türklerin inancının hiçbir ortak yanı yoktur)

neyse efendim, türkler ilk başta islama geçmediği gibi talkan ve curcanda cihatçılar için öldürülmüştür, ara ara da bu olmuştur. bunlar hep bilinen şeyler ama işine gelmiyor kimsenin. he türkler bir anda gördü aha aynı bizim dinimiz diye geçti. ulan selçuklu bile( anadolu olan) bildiğin heterodoks lan!