bugün

bar manyakları

barın köşesindeki bir masa. masadadan yayılan ses ve küfürler, erol taş kahkahaları tüm barı kaplamış durumda. bardaki diğer insanlar masadaki tiplerden azda olsa çekiniyor. yanlarında bayan arkadaşı olanlar bu masadan uzak masalarda oturmaya çalışıyor. haydi gelin masaya biraz daha yaklaşalım ve masadaki tipleri tanıyalım. haydi gelin elele tutuşup mutluluğa doğru yürüyelim. haydi gel benimle ol..haydi..lalalaaaa...

karıcı kızcı: her sap masasının olmazsa olmazıdır bu adam. en kral radara, en baba sonara taş çıkarır. bara girip çıkan her kız bu adamın şuh ve tacizkar bakışlarından nasibini alır. aynı zamanda paylaşaşımcıdırda. güzel bir kız gördüğü anda ''ohaaa..ohaaa.. olum şuna bakın şuna. olum çok sağlam kızmış lan şuna bakın.. aman aman..'' şeklinde ortamı ayağa kaldırır ve devam eder; ''ben varya, buna çıkarmadan beş atmassam şerefsizim. ben bunu şöle çevirim, böle hoplatır, öle bağırtırım..'' ancak bu ancuk olurda bir kızla konuşma fırsatı yakalarsada iki cümleyi ardarda kuramaz. çekinir, afallar, aptallaşır. göt herif.

hadi içelimci: bu karakterimizse alkol bağımlısı olduğunu göstermeye çalışan bir kişidir. durmayalım, içelim, içtikçe coşalım ve coştukça yine içelim ister. masadaki herkese bir şekilde gaza verir. ''olum sen neden içmiyosun, iki birada kalınır mı lan? içniyceksen neden geldik buraya. benim 10 yaşındaki kardeşim bile senden daha çok içer.. iç lan iç''. bar sahibiyle ortak mıdır nedir ibne..

bi daha mı geliceğiz dünyayacı: hadi içelimcinin bir ileri versiyonudur bu. buda her zaman içmekten yanadır ama sadece içmek asla yeterli gelmez. bi kaç dubleden sonra sapıtır. ''olum hadi kalkın araba kiralayıp istanbula gidelim. olum hadi kalkın gidip hap atalım. olum hadi kalkın gidip kendimizi becerelim.'' gibi olmayacak fikirler beyan eder ve sonrasında tabiki s.ktiri yer. o zamanda başlar '' lan ne biçim adamlarsınız siz. kaç kere bu yaşımızda olacağız? şimdi yapmayacağızda ne zaman yapıcağız?'' ve tabiki o öldürücü laf; '' bi daha mı geliceğiz dünyaya?''

aşk acısı çekiyorum benci: masanın zehir zembeleğidir. iki bira içene kadar herşey güzelken ikinci biradan sonra sapıtır bu adam. bi anda ne kadar sevdiğini, eski sevgilisinin buna ne acılar çektirdiğini, nasıl terk edildiğini falan anlatmaya başlar. arada sağıtırda. olur olmaz sinirlenir. alasız şeyleri kendine yorar. akıtır zehirini umarsızca. muhabbeti s.ker atar ama ertesi sabah hiçbirşey hatırlamaz. bu karakterden mümkün olduğunca uzak durmakta fayda vardır. aksi halde baş ağrıtır, mide bulandırır, psikolojiyi sapıttırır.

bi bira ısmarlasanacı: bu genellikle masan sadece bir yada iki kişiyi tanır ve onlara salça olur. eleman sülük gibidir. birasını alana kadar kalkmaz masadan. bide çerezi bitirir ki ben ona çok tav oluyorum. bir gün bunlardan birinin dötüne sokucam çerez tabağı ibreti alem için.

cool takılıyorum benci: bu karakter çok konuşmaz, yavaş ama sağlam içer, espirilere nadiren güler, genellikle ufuğu izler. ama ibnein aklı çevredeki karı kızdadır. lan acaba biri benim bu hallerime düşer mi, nasıl biri olduğumu merak eder mi diye düşünür içten içe. ama kimse s.klemiodur bunuda. kim ne yapsın lan senin o arza bakan suratını dötoş.

ben bu bara müzikleri için geliyorumcu: ha bide bu vardı dimi lan.. bu herif elindeki birayı sıkı sıkı tutup çevreyi umursamadan kafa sallar, bazende tempo tutar. barda çalan müziklerin hepsini ezbere bilir, bildiğini ıspatlamak istercesinede her yeni şarkının girişinde ve nakaratlarında ağzını oynatır çevresine hafiften bakınarak. bu kadar çabayada karı kız düşmez ama. zaten onlar neye düşüyo ben hala anlamadım. her yoluda denedik lan.