bugün

türkiye süper ligi

kanayan bir yaradır. her sene maksimum 5-6 takımın çekişmesi ile başlar, ligin sonuna doğru 3 takım kalırsa sevinçten havalara uçulur, düşme mücadelesi her sene olaylı hatta kanlı geçer. şikeler, paralar, araya konan adamlar, takımlar arasında yapılan abi-kardeş anlaşmaları, bırakın süperliği daha profesyonelliğe sığmayan davranışlarla 18 takımın 34 hafta birbirini yemesini izleriz. 3 istanbul takımının diğer 15 takıma attığı bütçe farkı ile hem stat hemde olaya bakışı değişen diğer 15 klüp sanki tüm ligi yine bu 3 takıma karşı oynar. çünkü o maçlarda adları daha bir ön plana çıkar, belki iyi birkaç hareket yaparlarda bu takımların transfer listesine adlarını yerleştirebilirler. bunun dışında o 3 takım paralar döküp güya yıldız alırlarda ne olur? hiçbir şey. çünkü o adamlar daha havaalanından indiklerinde nereye geldiklerini şaşırırlar, sahada oynamadıkları halde aldıkları alkışlarla, gece hayatıyla olaydan koparlar. sonra bizden gittiklerinde çatır çatır futbol oynarlar. bizde deriz bu adam niye bizde böyle oynamadı. e sen adamı maçtan birgün önce eğlenceden, ortamlardan alamıyorsan o adam ne yapsın. ciddiyet ve profesyonelizm sıfır. birde müzmin sakatlar vardır ki adam yılda milyon dolar alır, sahada adı sanı duyulmamış türk oyuncuların yarısı kadar emek sarfetmez ama biz yine taparız.

buradan çıkmanın yolları her anadolu klübüne adam akıllı stat yaptırmak gerekirse yapmak. tüm kulüplerin borçlarını ve bütçelerini sağlıklı yapmaları konusunda uyarmak, puan silmek hatta ligden düşürmek. yöneticileri susturmak. medyanın olmayan yerden olay çıkarma alışkanlığı yüzünden kendine çeki düzen vermesi ve türk oyunculara daha çok ilgi göstermesi. türk oyuncuların artık inatlarından vazgeçip tüm dünyaya yayılmaları. vizyon sahibi başkanlar ve tabii ki organize, takımını yalnız bırakmayan, küme düşsede yanında olan, her maçına gitmeye çalışan sadık taraftarlar.

umarım birgün mesela gençlerbirliği ile erzurumspor arasındaki mücadele otuz bin kişinin desteğiyle, medyanın yoğun ilgisi altında geçer. gençlerbirliği'nin genç yıldızları ile tecrübeli yabancıları erzurumun bağrından kopup gelmiş usta topçuları ile kıyasıya mücadele eder, bizde keyifle izleriz. ben çok sıkıldım artık şu üç büyük hadisesinden.

adı gibi süper bir lig istiyoruz!