bugün

7 haziran 2017 tbmm katara asker gönderme kararı

sen askeriyeye milyarlarca dolar para harca, araştırma geliştirmelerde bulun, en techizatlı askeri araçları helikopterleri savaş uçaklarını envantere koy, onlarca ülkeyle yüzlerce anlaşma yap ama iç dış veya politik bir karar için bu gücü kullanma başta halkın çıksın karşına. yıllarca arabın kaymağını amerika avrupa kendi orduları sayesinde yedi. kaynağından petrolüne parasından suyuna neredeyse her damlayı ülkesine akıttı. bugün ise belirsiz sebeplerle katar ortada mal gibi kaldı. onları koruyacak güçlü bir orduya ihtiyaçları var ve bu ordu için(göt korkusundan dolayı) elinden gelen her şeyi yapabilirler. bunun için mikrofonlardan bağırmak ise bir işe yaramayacak. gerekirse ülkenin, miletinin, devletinin tapusu olan ordunu kullanacaksın. yani askerlik yan gelip yatma yeri değildir. aksine binlerce yıllık tarihinin tapusudur senedidir.

işte bu yüzden milli menfaat ve çıkarlar için tsk'nın profesyonel kısmı değil sadece katar'a gerekirse ''anlaşmalar kapsamında'' ırak'a bile girebilmelidir. doğru at ve doğru yol seçilirse bunun kaymağını bütün halk yer. pek olası sıkıntılar da oluşabilir, bundan etkilenen ise mantıken asker olur ama ''militarist sistem'' içerisinde görevini yapmak bu demektir.

tarih boyunca askere, savaşçıya bir evlat gözüyle değil bir kurtarıcı gözüyle bakılmıştır ve kahraman ilan edilmiştir. bugün ise oy kınalı kuzum, oy benim canım, işte bunlar askeri sadece sayı olarak görüyor oldu. ulan parasını verdiği, altına milyon dolarlık uçağı koyduğu eğittiği adamı orada çürümeye mi terketsin? çıkarlar doğrultusunda tabiki de kullanacaksın. tabiki de ateşe atacaksın.

amerika çıkarı için ırak'ta 50 milyar dolar zarara girdi ve binlerce asker kaybetti. peki şu an biri amerika dediğinde aklınıza ne geliyor? korku! ama bize de demokrasi getirmesinler, aman şöyle aman böyle. reklamın iyisi ve kötüsü olmaz.