bugün

batının ahlaksızlığı

ahlaksızlığı batı'da genelleyebilirsiniz, hiç çekinmeden hem de.

(bkz: Verdingkinder) bunun ne olduğunu biliyor musunuz ? tabii ki hayır. çünkü aptal ve beyinsizsiniz. araştırmıyor, öğrenmiyor, daha da kötüsü merak etmiyorsunuz.

işte en kötüsü de bu, merak etmemek!

------------------

isviçre’de 1789 yılında 14 yaşından küçük çocukların fabrikalarda çalışmaları yasaklandı. Ama çocuk sömürüsü için yeni bir kapı açıldı ve isviçre, 18. yüzyılın sonundan 1960’lı yılların başına kadar çocuk emeği sömürüsünün örneğine az rastlanan bir biçiminin uygulama alanı oldu. Devlete borcu bulunan ya da boşanan çiftlerin, fakir ailelerin çocukları, yetimler, ailesi cezaevinde olan ya da kendisi suç işleyen çocuklar, devlet ve kilise vasıtasıyla, çalıştırılmak üzere başka ailelerin yanına yerleştirilirdi. Ancak 1974 yılında yasayla kaldırılan bu uygulamada, papazların önderliğinde ailelerden toplanan çocuklar çiftliklere kiralık olarak verilir veya şehirlerde kurulan çocuk pazarlarında, dört yaşındaki çocuklar bile, ev ve çiftlik işlerinde çalıştırılmak için satışa çıkarılırdı. Bu andan itibaren, çocukları arayan, sorunlarını dinleyen tecavüze uğradıklarında ya da işkence gördüklerinde sahip çıkan olmazdı. Çünkü toplumun gözünde onlar, suç işleyen, boşanan, fakir düşmüş ailelerinden “kurtarılmış” çocuklardı!

Böylece, ahırlarda hayvanlarla birlikte yaşayan, çoğu kez bir çuvaldan ibaret elbiseleri içinde hemen her zaman aç olan bu çocuklar, toplumsal hayatın olağan, sıradan bir parçası olarak kabul gördü. Bunun bir tür kölelik sistemi olduğu idrak edildikten sonra bile, uzun zamanlar boyunca isviçre’nin konuşmaktan dahi kaçındığı bir tabu halinde üstü örtüldü.

------------------------

bak bu, batının sözde en medeni toplumunda meydana gelen bir olay, hemde yakın zamana kadar yasalarla korunun bir konu.

ama sen hala sabah uyandığında yanında rus kızı görmek istiyorsun elbette. elin sikinde gebereceksin amına koyim.. araştırın, öğrenin lan biraz. otta benga yı araştırın mesela, kimmiş neymiş diye.. kilisede tecavüz edilen çocukları ve üstünün nasıl örtüldüğünü araştır, üstelik adamlar inkar bile etmiyorlar, geçiştiriyorlar.

kim demişti unuttum ama yazayım buraya '' batıda ki her çocuğun içtiği bir bardak sütte, bir damla afrikalı çocuk kanı vardır''