bugün

rusya premier ligi

16 takimin mucadele ettigi, son 2 takimin lig sonunda dustugu, bir zamanlar 9/10 yaparak spartak moskova takiminin domine ettigi bir lig.

onemli takimlari sunlar:

PFC CSKA Moscow
kizilordu'nun futbol takimi. petrol sirketi sibneft* destegiyle kurdugu guclu kadrosuyla dikkat cekiyor. kadrosunda Daniel Carvalho, Vágner Love, Yuri Zhirkov, Igor Akinfeev gibi oyunculari bulunuyor. FC Spartak Moscow ile birlikte 80 bin kisilik lujniki stadini paylasiyorlar.

FC Dynamo Moscow
kgb'nin takimi. lev yashin tum kariyeri boyunca bu takimda oynadi. su anda elinde Aleksandr Kerzhakov, Igor Semshov gibi oyunculari var.

FC Lokomotiv Moscow
adindan anlasilacagi uzere, demiryolcularin takimi. en onemli oyuncusu Daniyar Bilyaletdinov.

FC Moscow
maxi lopez burda oynuyor su anda.

FC Rubin Kazan
tataristan milli futbol takimi. ruslarin muslumanlar diyerek disladigi, sevmedigi takim, evet. hasan kabze ve gokdeniz karadeniz'in takimi. savo milosevic de burda.

FC Spartak Moscow
rusya'da en fazla taraftari olan takim. Malik Fathi, Roman Pavlyuchenko, Stipe Pletikosa, Mozart, Maksym Kalynychenko onemli oyunculari.

FC Terek Grozny
daniel pancu'nun takimi. cecenistan milli futbol takimi.

FC Zenit Saint Petersburg
gazprom'a sirtini dayamis rusyanin en zengin futbol takimi. Pavel Pogrebnyak ve Andrei Arshavin varken 60 kusur gol sozu veren fatih tekke yedek oturmak zorunda kaliyor. yok siz adami oynatin, atsin 60 degil 90-100... oynatmiyorsunuz sonra hani 60 gol diye soruyorsunuz. terbiyesizler.