bugün

vahdettin in ingiliz gemisinde işi neydi

vahdettin in mezarını ciddi ciddi avrupa da sanan malların sorduğu soru.
iyi oku cahil; vahdettin in istanbul da kalmasını yeni kurulan cumhuriyet kurucuları istemedi ve ingilizlerin yeni kurduğu bu cumhuriyette de saltanatın ufacık bir izine bile tahammül yoktu. vahdettin i apar topar gemiye bindirip bir daha dönmemek üzere ülke dışına çıkardılar.
çünkü en büyük korku saltanat yanlısı halkın ayaklanıp cumhuriyeti devirmesiydi.

işte bu yüzden norveç te, belçika da, hollanda da bile kraliyet aileleri günümüzde sefa sürüp devlet bütçesinden astronomik rakamlarla ödenek alırken vahdettin in mezarı bile şam a defnedildi.

biraz beyni çalıştırın lan; adam avrupa da sürgün tutuldu, avrupa dışına çıkmasına bile izin verilmedi. öldüğünde ise mezarının avrupa da olması istenmedi ve şam a götürülmek zorunda kalındı.

o adam ki; nasılsa 1-2 yıla döneriz diyerek bir toplu iğne bile almadan gitti bu ülkeden.

vahdettin dediğin adam hiç aklında yokken 65 yaşında geriye kalan son kardeş olduğu için padişah yapıldı zorla. kendisi bu makamı istemediğini defalarca söylemesine rağmen. adam sıralamada 9. kişiydi doğduğu andan itibaren padiah olabilmesine bir önceki abisi reşat gibi imkansız gözle bakıldığı için bunun üzerine ne bir eğitim görmüş ne de bir merakı olmuştu.

kısacası osmanlı 1909 da zaten yıkılmıştı gerisi teferruattı.