bugün

müslüman

hırsızın, arsızın, pezevengin, orospunun, rüşvetçinin, tacizcinin, faizcinin ve n miktarında daha kişinin de "elhamdulillah müslümanım" diyerek/ya da demeyerek içerisine dahil olduğu topluluğun adı. (bkz: fasık)

şimdi burada anlaştık herkes rahatladı değil mi? oh aman iyi...sürekli geri dönen sesimizle bizler diyoruz ki-ya da sadece ben-, bu müslümanlık değil arkadaş.

birden fazla komunist düşünün mülkiyetçi olsun, birden fazla cumhuriyetçi düşünün kralcı olsun, (...)düşünün örneklerini çoğaltın. bu olamaz mı? olur, olacaktır. ve adı geçenler dünya görüşlerine ihanetle birlikte aynı zamanda insanlık dışı fiillerde de bulunabilirler. bu fiilleri -yukarıdaki kötü sıfatları- hiçbir dünya görüşü onaylamayacaktır. peki bunlar hakim ideolojinin yaşadığı yerde çoğunluğu ideolojinin taraftarı olanlarca gerçekleştirildiğinde farklı görüşe sahip kişinin en basit tepkisi ne olur? kesinlikle bireyin fiilini görüşü üzerinden yaftalamak refleksi. bunların meydana geldiği yerin o görüşe sahipler populasyonuna da bakılmalıdır o halde. o coğrafyada kim çoğunluktaysa onun yanlışı artacaktır haliyle.

yanlışların doğrusu, hakikati bilindiği halde ve islamda günah olduğu da naslar doğrultusunda kesin olduğu halde doğru uygulanmayarak haksızlık edilenin dürüstlüğüne ve samimiyetine rağmen "işte bu! hepiniz busunuz, dininiz de bu!" demek vicdansızlıktır, kötü niyettir. belki de ve en önemlisi geçmişteki bireysel-küçük meselelerden doğmuş intikam duygusudur. (bu intikam duygusu bireyin ailesinin inancıyla da ilgili olabiliyor)

burada konu hakkında intikam duygusuna bir yığın örnek verilebilir de, sadece bir 1 tanesini ele alalım; pippa bacca. bacca'nın ailesi türkiye'de ölen kızları için tüm türkleri barbar, tecavüzcü olarak niteleyebilir mi?-tam tersini yapmışlardır-...ki taksim'de, güney sahillerinde turistlerin başına gelenler de herkesin malumu. türkiye'de bu örneklerin çokluğu bizleri topyekün tecavüzcü mü yapar? geçmişe dayanan intikamcı tavırla evet, yapar.

kişisel yanlışları genele mal etmenin dışında deşilmesi gereken asıl mesele müslüman sıfatının nasıl bu iğrençliklerle anılabildiği ve bu şekilde çeşitlenebildiği. yönetim islami olmadığından buna dur diyecek bir güç de mevcut değil. aksine vergi rekormeni kadın satıcıları ödüllendirilebiliyor ve buradan elde edilen gelirle birilerinin "git sor" dediği müftünün maaşı ödeniyor. o müftü nasıl benim müftüm olsun arkadaş, neyi sorayım, kime sorayım? öyleyse, her türden müslümanın yüksek miktarda bulunduğu bir coğrafyada müslümanla birlikte hristiyanın da, musevinin de mesuliyeti tepedekilerde. düzeltin ya da/veya genişletilmiş azınlık hakları ölçüsünde verin yetkiyi biz düzeltelim.

sonrası basit:
sorarım "müslüman mısın?" diye bu piçlikleri yapana, "değilim" derse salarım benden değil, banane. müslümanım derse tornadan çıkmış gibi yaparım. e öyle, müslümansan ilkelerine uyacaksın, lekelemeye hakkın yok.