bugün

kürt diye bir ırk yoktur

Kürtler çok eski zamanlarda iran bölgesinde yarı göçebe yaşam süren bir ırktır. Bağımsızlıklarına düşkün oldukları ve kafalarının sertliğinden hiçbir zaman kendi kendilerine bile birleşip bir devlet kurma amacı güdülmeden yaşamış bir ırktır. Hatta Nutuk'un 1927 Osmanlıca baskısında Güneydoğuya Kürdistan deniliyodu. Eyyübilerin Kürt olduğu iddiaları vardır (meb kitaplarından kaldırılmasının sebebidir). fars+ arap+ türk= kürt diye bir şey yoktur. Anadilim Kürtçe ve o dediğiniz kandaki insanlardan istediğiniz kadar toplayın söylediklerimi anlayamayacaktır.

Yani anlamlandıramadığım bir diğer şey dünyada milyonlarca insan ve ırk dururken neden Kürt ırkını ötekileştirme olmama yok ettirme çabasıdır. Ben bir Kürdüm ve kanlı canlı varım. Bir Türk vatandaşıyım ve ırkçı veya başka emeller üzerinde durmadım kendimi geliştirme çabasına düştüm. Evet bir Kürdüm, boynumda Türkiye bayrağı olan annemin dedesinin Sarıkamışta donarak ölen bir kadının kızıyım ama siyaset öyle berbat birşey ki bir zamanlar sırtından vuranı şuan el üstünde tutuyor. Bunlar sizin satırlarda okuduğunuz hayal ürünü şeyler değil benim annem Türkçe bilmediği için 3 gün hapse atılmış bir kadın şuan yanında olmadan hastahaneye dahi gidemeyen bir kadın. Annemin dedesinin yaptıkları şu hastanelere bir tercüman atamasına bile değmedi mi ?
Zamanında sırtından vurulanların torunları ülkede sefa sürerken yine hain terörist olan biz Kürtler oluyoruz. Bir iki kişinin faşitliğiyle koca iki ırkı birbirine düşman ettirdiler. ve sizler artık öyle bir ırk yok konumuna gelebiliyorsunuz.

Belki inanmak istersiniz veya inanmazsınız yine de söyleyeyim; 2015 aralık ayında Sivas'a gittim. KYK yurt pansiyonunda kalacaktım gidip kalan insanlar olduğu için arkadaşlarım bir sorun olmaz dediler. Neyse gittim saat sabahın 5 i. Arkadaşımı aradım geldiğimi söyledim geldi aldı beni yoldan yurda girecez. Güvenlik sordu arkadaşım dedi tamam geç dedi. Sonra birşeyler hatırlar gibi durdurdu bizi
Güvenlikçi: Nerelisin sen?
Ben: Mardin
Güvenlikçi: Ne işin var burda yurdu patlatmaya mı geldin?
Ben: Ne alakası var abi arkadaşlarım burda gezmeye geldim hem burdan da Isparta'ya gidcem zaten Antep'ten geldim buraya orada okuyorum.
Güvenlikçi: Biz burdakilerden korkuyoruz zaten seni de içeri alıp başıma iş açamam.

7 gibi tekrar arabaya binip otogara gittim ama nasıl ağlıyorum çok zoruma gitmişti. Kızlı erkekli evde oturmasını istemeyen devlet ve resmi kuruluşları beni o gün o saatte dışarda bıraktılar. Tabi bunu aileme söylemedim. Uzman olan bir arkadaşım vardı ona anlattım olanları onun da zoruna gitti şikayet et onları dedi ne gereği var dedim şikayet ettiğim yer de aynı şeyleri düşünüyor benim hakkımda. Sen bile beni tanımadan önce Kürtler hakkında aynı şeyleri düşünüyordun. Hem bir askerin Kürdü sevdiği nerde görülmüş.

Demem o ki; doğmadan bana sorulsaydı hiç doğmamayı tercih ederdim.