bugün

suriye iç savaşı

Bugün savaşın 7. Yılı. Bu güne kadar hiç merak etmemistim savaşın nasıl ve neden başladığını. Amarikanın oyunu ajanların halkı ayaklandırması diye düşünmüştüm. Meğer olay daha farklıymış.

Bundan 7 yıl önce birkaç ortaokul öğrencisi elini bir kaç boya kutusu alıp okulun yolunu tutar. Okulun duvarına "halk rejimi istemiyor"yazar. Bunun üzerine okul müdürü polise haber verir, öğrenciler tutuklanır. Öğrencilerin velileri cocuktur yapmıştır bir hata deyip çocukları geri ister. Bunun üzerine Suriye iç işleri bakanı çıkıp "bu çocuklar olmamış yenisini yapın, yada eşlerinizi bize gönderin" açıklamasını yapar. Bu açıklamanın üzerine halk sokaklara dökülür. Halkı bastırmak için görevlendirilen kolluk güçleri onlarca kadına tecavüz eder karşı koyanları öldürür. Bu tavrın halkı korkutacağı sanan Esad ve yalakaları yanılırlar, gösteriler daha da elevlenir sokak çatışmalarına dönüşür. Savaşın fitili ateşlenmis olur.

Sonuç;6 milyon mülteci, 600.000 ölü. Yüzbinlerce yaralı. On binlerce aç ve hasta insan.

Bir milleti yöneten insanlar bu kadar vasıfsız olunca insanların eşlerine küfür etmeyi kendilerine hak görünce, küçük bir fitil bir dağı böyle yerle bir ediyor.