bugün

mağdur edebiyatı

Bilinenin aksine negatif yönlü egoyu en çok besleyen durumdur. Acı bedeni der eckart tolle buna. Bilinçli veya bilinçsiz kişinin Davranışlarıyla veya yaptıklarıyla ilgiyi üzerine çekemediği ya da yeterli ilgiyi göremediğini düşündüğü durumlarda hastalık veya ajitasyon üreterek ilgi çekme çabasıdır. Bana neler yaptılar başıma neler geldi Yine de yıkılmadım ayaktayım vs. Çünkü zihin hep 1-0 mantığıyla çalışır. iyi kötü güzel çirkin vs. Sürekli düşman üretmek zorundadır. Üçüncü alternatifler zihnin bu dualist yapısına kısa devre yaptırır. (bkz: zihin oyunları) ortalama bir yetişkinin zihin yaşı 11 ila 13 arasında değişmektedir. Yani aslında En ham kişi 11 yaşındaki en olgun kişi 13 yaşındaki zihnine sahiptir.

Bir de toplumların zamanla kültürel olarak ürettikleri kollektif acı bedenleri vardır. Kişi ait olduğu veya ait hissettiği toplumda aynı acıları yaşamamış dahi olsa içine girdiği anda ortak kollektif bir acı geliştirebilir. Yahudiler romanlar göçmenler zenciler vs.

Şimdilerde pek moda Tevazüden olduğu zannedilen kişinin kendinden bahsederken kullandığı hitap kelimesi biz bilakis aslında bu kollektif acı bedenini işaret eder.

Velev Günümüzde tüm dünya Siyasetinde kitlesel hareketlere legal veya illegal erkler tarafından zihnin bu yapısı ve işleyişi manipüle edilerek yön verilir.