bugün

haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

boş işler müfrezesi iş başında yine ne cehennemi lan. ne dini ne kitabı? bunu zaten yapmak olaydır. bu laf dinde varmış yokmuş çok da önemli değildir. fiili ile dünya tarihine yön vermiş bir sözdür. ideolojidir, felsefi yaklaşımdır. bunu yapmıyorsan zaten insan değil, insan görünümündeki yaratıksın sen. neyin kafası bu?

ayrıca bu tam bir çelişkidir. bu söz din de hiçbir alanda geçemez, çünkü özüne inildiğinde bu sözün ardındaki mesaj isyandır. isyan bilincini bilmeyen hiç bir toplum zaten uzun süre yeryüzünde var olamaz, binlerce örneği ile doludur tarih bunların. isyanın da size gece gündüz biat, boyun eğme, razı olma, kadercilik gibi saçmalıklarla dayatan bir düşünce metası olan dinde asla ve asla yeri olamaz. çünkü kendi kurucu özelliklerine göre bu aynı zamanda yok olmalarına neden olacaktır. çünkü bu düşünce metasını kuranlar da çok iyi bilmekteydiler ki mantık ve isyan birleştiğinde önünde hiçbir güç duramaz. dikkat edin bu 2 kuramında dinde yeri yoktur.

o yüzden bu sözü alıp dinsel bir algı gibi anlatmak bile tamamen bir tezattır. bu söz içeriği, işlenişi ve uygulaması bakımlarından tamamen insanlığın yapı taşlarındandır.