bugün

islamiyetin yanlış anlatılması

Şurada bir ayrım yapmak gerekiyor; müslümanlık ve islam. Kusursuz olan islamdır, müslümanlık değil. Müslümanlık ülkeden ülkeye bile değişir bir hâl almış, tarikatlar almış başını gitmiş ve birçok insan müslümanlığı bağlı olduğu tarikata göre yaşıyor.

islam'da ise bu durum böyle değil. Kur'ân bir rehberdir ve araştırılırken tek bir çeviriye bağlı kalınmaması gerekir. Bebek oluşumunun anlatıldığı bir kısım var, bu kısmı çevirecek kişinin arapça bilgisinin yanında sağlık bilgisine de sahip olması gerekir. Aksi takdirde yanlış çevirirler çıkar ve islam yanlış anlaşılır. Ki olan da bu zaten.

Gelelim islam'a karşı oluşturulmaya çalışan fobiye. işid denen örgüt kuruldu ve büyükbaşlı ülkeler desteği ile islam devleti adı altında terörü desteklettiler ve islam'ı terör dini gibi göstermeye çalıştılar. Yüksek oranda bunu başardılar ve başarı oranları da gittikçe artıyor.

Gelelim müslümanlığa. Müslüman halkın çoğu araştırmıyor, sorgulamıyor. Hâlbuki Kur'ân'ın bize ilk öğütüdür okuyup araştırmamız, doğru bilgiye erişmemiz. Bugünlerde internette yıldızların nasıl yerinde durduğunu gösteren bir soru dolanıyor. Şıklarda da "bilimsel açıklaması yok" ve "allah'ın bir hikmeti" gibi cevaplar vardı sanırım, yanlış hatırlamış da olabilirim. Şimdi sen böyle soru soruyorsan ve şıklara böyle cevaplar koyuyorsan baştan kaybetmişsindir. Evet, bu düzeni yaratan allah ancak bu düzenin de bir bilimsel açıklaması var ve günden güne daha çok şey açıklanıyor ve keşfediliyor.

Yine müslümanlıktan devam edeyim, tarikatların bir kısmı beladır, üyeleri başlarındaki kişinin yaşadığını yaşamaya çalışırlar. Bu kişilerin genelde ülkeyi kurtarıp geliştirme, vatana millete hayırlı olma gibi bir amaçları yoktur. Ama "Dinde aşırılıktan sakının. Sizden öncekileri, dinde aşırılıkları helâk etmiştir!" hadisinden haberleri yok ne hikmetse. Aynı zamanda bilimle uğraşmanın sevabının ne kadar büyük olduğuna dair ayet ya da hadis vardı.

Gelelim sonuca.. islam bize güzel ahlâkı, araştırıp öğrenmeyi, dürüstlüğü ve adaleti öğütler. Ama biz müslümanların çoğu islam'ı doğru yaşamıdığımız gibi yanlış anlaşılmasına da sebep oluyoruz.