bugün

nocturnal animals

jake gyllenhaal ve amy adams'ın başrolünde oynadığı dram, psikolojik gerilim filmi. yönetmeni tom ford. bir solukta izlenebilecek sürükleyici bir film. jake gyllenhaal her zamanki gibi rolü sonuna kadar yaşamış.

--spoiler--
filmi izleyen çoğu kişi filmden çok farklı anlamlar çıkarabiliyor. bana göre filmi güzel yapan şey de bu. edward eşini ve çocuğunu kendisinden daha güçlü birisine karşı kaybettiği ve bu acıyı da kitabında yazarak ifade etmiş. kitapta çocuğun da yer almasını kürtajdan haberi olduğu sonucu çıkarılabilir. filmde buna açıklık getirilmiyor.

susan her zaman edwardı güçlü yapan yanının duygusallığı, hayal gücü olduğunu savunurken en sonunda benzemekten korktuğu, nefret ettiği metaryalist, narsist annesine benzeyerek aşk karın doyurmaz deyip, maddi yönden daha güçlü, realist birisine tercih etti. edwardın çektiği acı o kadar kuvvetliydiki başına gelebilecek en kötü en brutal olaylarla çektiği acının şiddetini ve gerilimini kitabında ifade etmiş. gerçekten o sahneleri izlerken inanılmaz gerildim. zayıf olduğunu ilişkisini kurtaramadığını intikam dahi alamadığını intikam düşüncesinin en sonunda kendisini de öldürdüğünü farklı bir şekilde anlatmış. susan kitabı okurken neler hissettiğini, ne demek istediğini çok iyi anlıyor. edward filmin bir sahnesinde de bir insan kitabında kendisinden daha iyi neyi anlatabilir diyerek mesajı veriyor. filmin sonunda da son zamanların modası tam olarak sonlandırmadan seyirciyi merak içinde bırakıp bitirmişler. edwardın neden susanla yüz yüze görüşmek istediğini sonra neden gelmediği gizem olarak kalmış.
--spoiler--