bugün

stockholm

Ömrünü istanbul'a adamış biri olarak yadırgadığım insanlara ev sahipliği yapan şehir.
bu kadar saygılı olunmasına alışık değilim. Birine çarptığınızda karşınızdaki özür diliyor.
karşıdan karşıya geçeceğiniz zaman öncelik hep sizin. (Bu çok garip. Alışmışız kornaya basılmasına herhalde)
günde neredeyse güneş yüzü görmeyen insanlar her daim mutlu ve pozitif.
bir paket sigara 30 lira. Evet aldım, içmeye kıyamıyorum hala. Baş ucumda duruyor öylece. Dönüşte Türkiye'ye getireceğim.
sokaklar, caddeler tertemiz. Yerde hiç çöp görmedim henüz. Buradan da demek ki fazla Türk'ün yaşamadığını anlayabiliriz.
aşırı kuru bir havası var. Hava sıcaklığı - bilmem kaç olmasına rağmen ağızdan buhar çıkmıyor. Ama girince alışıyorsunuz gibi, bir süre sonra soğuğu da hissetmiyorsunuz.
nehirlerin büyük bir kısmı donmuş durumda.
ve en önemlisi evlerde perde denen birşey yok. Gayri ihtiyari kafamı nereye çevirsem elinde bir kadeh şarapla oturmuş kitap okuyan, muhabbet eden insanlar görüyorum.
Göteborg diye bir balık restoranına gittik bugün, kuş yemi kadar porsiyonlarda getirdiler sağolsunlar.hesap olarak da 800kroncuk ödedik kişi başı. Bilseydim sefertası getirirdim gelirken.
he şunu da söylemeden edemeyeceğim adamlar aşmış durumda. ingilizce bilmeyen yok ve öyle çat pat da konuşmuyor hiç biri. Anadil mahiyetinde döktürüyorlar. Hatta bugün vatandaşın biriyle muhabbet ettik biraz. Nereli olduğumu sordu, tahmin etmesini istedim. (Türklere pek bir benzer yanım olmadığımdan tahmin etmesi oldukça zor diye düşündüm). Rusça Rus musun, Almanca Alman mısın, fince finlandiyalı mısın gibi yaklaşık 7 8 farklı dilde soru sordu.
en güzel yanı ulaşım kısmı sanırım. 315kron verip 1haftalık bizdeki akbilden alıyorsunuz, her yere istediğiniz ulaşım aracını kullanarak gidiyorsunuz. Ulaşım ağı da bir Harika tabi. Öyle mesafeli yürüme olayı Yok. in bin yapıyorsunuz ve dipdibe hepsi.
son olarak tabi ki kızları. Daha önce gelenlere abartmayın lan diyordum da abartsınlar. Hak ediyorlar. Anne karnında nasıl bir dokunuş yapılıyorsa bu arkadaşlara mükemmel ırk kıvamında gözlerini açıyorlar dünyaya. Ve hepsi çok güzel olduğu için öyle burun havadalığı, dağları ben yarattım kasveti de yok. Burada yaşayan erkek nesli için de şanslı pezevenkler desem yeridir sanırım.

Not: ama bitmedi. Bu gelişim bir başlangıçtı isveç, haberin olsun!