bugün

cumhurbaşkanlığı sistemi

memleketimiz için akp tarafından istenilen sistemdir. öncelikle şöyle bir maddelere bakınca 4-5 tanesi haricinde manasız ve tehlike yaratan maddelerdir. tehlikeli ve tek başına hüküm sürdürebilecek maddeler problemler yaşayacağımız manasına gelir. mesela meclisi fes etme tek başına birine ait olacak. düşünsenize sizin seçip 600 kişi koyduğunuz meclisi ülkenin bir kısmının seçtiği kişi yok sayacak. şimdi böyle denilince hemen "ee meclis de başkanı fes ediyor" şeklinde cevap veriliyor. 600 kişiden 400'ü tamam derse ile 1 başkanın verdiği kararı eşit tutacak. mesela bir örnek daha verelim, adaleti sağlayanları seçmek. anayasa mahkemesi hsyk vs. yarısını başkan seçecek. diğer yarısını meclis seçecek ki meclisin çoğunluğu senin partinden ise diğer yarısını da sen seçmiş olur ve yarın yargılanması gerekirse kendi seçtiği kişiler tarafından yargılanmış olacak biz de adalete güven bekleyip duracağız.
velhasıl şimdi tayyip erdoğan başkan olsun diye isteyen ve sevinen arkadaşlara sorum şu olacak; ya kemal kılıçdaroğlu başkan olur ve bu yetkilere sahip olursa ne yapacağız?
yada en sevmediğiniz görüşlerinden nefret ettiğiniz birini aklınıza getirin ve onun yüzde 51 ile başkan olduğunu düşünün. sonuçta tayyip erdoğan da siyasete en nihayetinde son verecek bir gün.
sakın ola aklınıza gelen sevmediğiniz birinin başa gelemeyeceğini sakın düşünmeyin, unutmayın erdoğan için de zamanında muhtar bile olamaz diyorlardı.
yani özetlersek, oldu referandum yapıldı ve oy kullanmaya gidiyorsunuz. oyu kullanırken aklınıza tayyip erdoğanı değil hiç sevmediğiniz birinin seçilme ihtimalini düşünerek atın derim.