bugün

sherlock

Offf manyak bölümdü!

--s4e2 spoiler--
En iyi sherlock bölümlerinden biriydi heralde. Konu bakımından çok yoğundu. Gerçi seri katilimizin kendini saklama ve yakalanması öyküsü (bkz: cereal killer) bana 2.sezonda moriarty nin kimlik değiştirip tüm dünyaya kendisinin masum, sherlockunsa suçlu durumuna düştüğü bölümleri hatırlattı.
Her ne kadar sevgili moffatcığımız bize sherlock un delirdiği ve katilin aslında masum olduğu algısını yaratmak istemişse de yedik mi? ...
Ama bu konu da biraz 3.sezonda sherlock un kendini adadığı dava uğruna uyuşturucu kullanıp keşlerin evinde kaldığı bölümleri andırmış. Hani dizi biraz tekrara düştü sanki.. Yemiyoruz artık.
Bu arada sherlock u ciddi ciddi drug addict yapmaları da gözlerden kaçmadı. Uyuşturucu gerçekten de zihni açıyorsa biz de sınav önceleri iki vurduralım mı napalım dedirtti..

Vee gelelim bölümün en canı alıcı yerine... Sherinford! Bence harika bir twistti ki kadın watson'a hala anlamadın mı dediğinde aklımdan 162826 tane şey geçti. Kadının aslında moriarty olmasından tut, tutukladıkları adamın aslında masum, gerçek seri katilinse bu olmasına kadar..
Ama bir önceki sahnede mycroft'un ajandasındaki "call sherinford" yazısı bize göz kırpmış.
Bu durumda ya 4 kardeşler, ki sherinford hala bir sır. Ya da sherinford bir yer adı filan, öyle bir kardeş yok. (belki de bu manyak eurus'un kaldığı tımarhanenin adıdır)
Ama bölümde "insanlar 3den sonrasına dikkat etmezler" lafı dikkat çekmiyor değil.

Ve tabi "miss me?"
Birsürü teori var ve umarım moriarty aslında eurus için çalışan biri çıkmaz. Ama sanmıyorum ya moriarty biri için çalışmaz. Değil mi?.. Peki o zaman eurus neden "miss me?" yi kullansın? Belki de sadece kardeşlerinin dikkatini çekmek içindir. Daha derin bir anlamı yoktur.
Çünkü eğer ilk teori doğruysa, 3.kardeş, ilk ikisinin sosyopatlığından da öte psikopat demektir ve ben annelerinin hamileyken ne yiyip içtiğini çok merak ediyorum..
Ve son 2 soru. Sherlock'un gördüğü bir yüzü birdaha unutacağını sanmıyorum. Peki nasıl oluyor da ablasını tanımadı?
Vee, eurus watson'ı gerçekten vurduysa neden? Psikopatlığının hakkını vererek kardeşlerinin hayatını karartmayı mı hedefliyor?
--spoiler--

Bu dizi bu sezon nasıl bitecek bilmiyorum. O kadar çok soru var ki bir de sağlam bir karakter eklediler. Hadi bakalım.