bugün

suicide squad

Parça parça ele alındığında aslında gayet iyi film. Yani;

- oyuncu seçimleri iyi.
- soundtrackleri harika.
- kostümler süper.
- makyaj mükemmel.
- dekorlar ve mekanlar -biraz karanlık ama o da dc nin kasvet merakından- gayet iyi.
- atmosfer iyi.

gel gör ki bir bütün olarak bir b*ka benzemiyor. zaten asıl sorun da bir bütünlüğünün olmaması!

- senaryo b*ktan (mantık hatalarıyla dolu. hadi süpermen öldü diyelim. lan en azından koca şehir yıkılırken batman nerde onu kısaca anlataydınız. marvel filimlerinde de bu saçmalık var.)
- kurgu felaket ötesi ( fragmanlarda çalışan kurgucuyu ayrıca tebrik ediyorum. içi boş filmi içi dolu göstermek ayrıca bir maharet olmuş. filimde hükmü olamayan sahneleri öyle bir parlatmış ki kısaca mesela;

--spoiler--

kaçış sahnesinde helikopter e kim ateş etti? neden ateş etti? nerden ateş etti? madem helikopterle dibine kadar gidilebiliyordu da niye yaya gittiler oraya? saldırmasınlar diye helikopterle gitmedilerse neden dönüşte helikopterle gittiler yine saldırdılar ne değisti?!! kafamda deli sorular. bu sahne filme sanki başka filmden karışmış bir sahne gibi emanet duruyor. ama fragmanda sanırsın off! çatışmalar aksiyonlar!
--spoiler--

gibi...

-yönetmen; parça parça çok başarılı aslında ama bütünde sıçması beni benden almıştır

sonuç olarak, karakterlere yoğunlaşmak istenmiş ancak başarılı olunamamış bir film olmuş. dc nin yapması gereken marvel gibi başlıca karakterlere solo film çekmek, sonrasında bir araya toplamak olmalıydı.

bu kadar harika malzemelerle böyle bir film çıkartmaları gerçekten üzdü. umarım ilerleyen projelerde toparlarlar.