bugün

terör

ışid, pkk, pyd... adı ne olursa olsun bitirmeye yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleşmediği sürece ne kadar önlem alınırsa alınsın baş belası olmaya devam edecek problemdir. düzinelerce çevirme noktamız olsa bile bu şerefsizlerin amacı ölmek ve beraberinde de masum insanları öldürmek olduğu için başarılı bir istihbarat ve caydırıcı yasal önlemler alınmadığı takdirde bu insanlıktan çıkmış aşağılık varlıkların saldırıları alınan tüm önlemlere rağmen devam edecek gibi görünüyor. ortaköy saldırısı da bunun son ve en üzücü örneklerinden biri.

örneğin ışid denen allah'sız örgütü ele alalım. bu şerefsizler doğrudan hedefe yönelik olan intihar saldırıları gerçekleştirirken gerek kendi ordumuz gerekse diğer güçlerin bunlara karşı aktif operasyonlardan çok, yetersiz istihbarat bilgisiyle gerçekleştiği izlenimi veren hava saldırılarıyla cevap vermesinin ne kadar bitirici bir çözüm olduğu akıllarda soru işaretlerine neden oluyor. elbette hava saldırılarının önemi görmezden gelinemez. ancak doğru istihbarat ve kara operasyonları olmadan bu saldırılarda şu kadar terörist öldü bu kadar yer bombalandı demenin de çok sağlıklı bir çözüm olduğu söylenemez.

görsel

veya kitapsız pkk, pyd ve diğer şerefsiz organlarının yıllardır ortadoğuda mevcut olduğu bilinen kampları ciddi bir istihbarat ile saptanıp bütünüyle imha edilmediği takdirde, yurt içinde örgüt üyeleri ile sempatizanları belirlenip bomba yapılmasına imkan veren malzemelerin temini imkansız hale getirilmediği sürece, örgüt evi tespiti ile baskınları artmadığı, bu hayvanların silah temin ettiği yerler ve varsa zulaları belirlenmediği sürece, tüm terör örgütlerinin ekonomik bağlantıları tespit edilip bu bağlantılardan bir şekilde mahrum kalmaları sağlanmadığı sürece ve belki de en önemlisi kendi istihbaratımızın yetersiz kaldığı durumlarda yabancı istihbarat birimlerden yardım alabileceğimiz bağlantılar sağlanmadığı sürece terörü bitirmek için somut bir adım da atılmıyor demektir.

görsel

tabii ki bizimkiler sadece laf. görev yine her zamanki gibi yetkililere düşüyor. umulur ki yetkili kişiler bu konuda artık daha ciddi çalışır ve yapılması gereken her şeyi ve hatta daha fazlasını yaparak terör denen insanlık dışı kavramı ülkemizden kazıyıp atarlar.