bugün

1 ocak 2017 ortaköy gece kulübü saldırısı

arka arkaya gerçekleşen terör saldırılarında ilkinden başlayarak uyardık sıradan sade bir vatandaş olarak bunu görebiliyoruz. terör saldırılarını önlemenin ilk şartı sorumluluk üstlenmektir. hala sadece kınamakla, teröre lanet yağdırmakla bir şeyler olacağını düşünenler var. gerçek şudur ki bu ülke artık terörün her saniye bir eylemde bulunma ihtimalinin çok çok yüksek olduğu bir ülke ve bunu önlemek için bir şeyler yapmak yerine yok siyaset yapmayalım yok şöyle böyle demekle bir bok olmaz.

tekrar ve tekrar söylüyorum olayın sorumlusu kim ise istifa etmeli etmiyorsa ettirilmeli ya da görevinden alınmalıdır bu tip olaylardan sonra. saldırının yaşandığı şehrin valisi, emniyet müdürü, emniyet genel müdürü, mit müsteşarı, içişleri bakanı. olay incelenip bunlardan sorumluluğu olanlar görevinden alınıp yerine daha yetkin birileri getirilmelidir en başta.

sonra siyasilerin enerjilerini boktan püsürükten şeyler yerine gece gündüz terör sorununun çözümüne harcamaları gerekiyor. yahu kardeşim böyle bir ülke olabilir mi her hafta terör saldırısı gerçekleşiyor? normal bir şey mi yani bu durum? her hafta onlarca kişinin teröre kurban verilmesi gerçekten de garip ve sorgulanması gereken bir durum değil mi size göre?

bir ülkede tüm dinlere eşit mesafede olması gereken kurumlar bilgisizce, yılbaşı kutlamanın hristiyanlığa özel olduğunu vurgulayıp camilerde hutbe okutuyor salaklar da çıkıp diyor ki ne alakası var. ne alakası yok ki. en önce sorman gereken şey ulan hutbede söylenene bak 'yılbaşı kutlamak haramdır günahdır' vb şeyler. peki terör saldırısını gerçekleştiren cihatçı terör örgütünün söylediği ne 'yılbaşı kutlamak haramdır günahtır'. lan bi dakka gerçek islam falan bu değildi hani? gerçek islam bu değil dediğiniz kişiyle gerçek islam bu dediğiniz kişinin fikirleri aynı. ayrıca facebook vb sosyal paylaşım platformlarında bu olaya 'oh olsun' şeklinde yaklaşanlar da mı ışid mensubu militanlar yoksa bizim ülkemizin ahmeti mehmeti mi? geçen cuma namazında hutbe dinlemiş kişiler olmasın bu oh olsuncular?

islam reform ve rönesans benzeri şeyler yaşamazsa bu topraklar kandan ve terörden kurtulamaz. toplumsal olayların laboratuvarı tarihtir ve islamdan daha fazla insanın mensup olduğu din olan hristiyanlık orta çağda bu yollardan geçmiş bu tarz olaylar yaşamıştır. günümüzde bu tip dinci terörist grupların ekseriyetle islamın içinden çıkması dinde reform yaşanması gerektiğini gösteriyor. hiçbir çözüm sunmayan gerçek islam bu değil sözü ile bir adım ilerleyemezsiniz. ayrıca islamı korumak istiyorsanız islam adı altında terör estiren radikal gruplara karşı en önde bayrak taşımanız gerekir. sizin sorumluluğunuz bir müslüman olarak budur. evet benim koyduğum sorumluluk değil inandığınız kitabın size verdiği sorumluluk bu. allahın adını her zaman temiz tutmak lekelemeye çalışanla savaşmak sizin en başlıca cihad görevinizdir. gelinen nokta göte göt diyenler değil islam adı altında terör eylemi yapanlardır islamın adını lekeleyenler. bunun farkına varıp da gerçekten mücadele etmeniz gereken düşmanınızı görürsünüz umarım. sadece terör örgütleri değil, şeyhler tarikatlar da yine mücadele gösterip bitirmeniz gereken kavramlar. diğer dinlere mensup olan insanların islamı tanımasına ön ayak olan insanlar çağdaş ve yaşantısı ile örnek olduğu sürece islam gerçek manada yayılmış olur ve gerçek cihad da budur.

yusuf islam mı demişti müslümanlıktan önce müslümanları tanısaydım islamı seçmezdim diye. işte olayın özeti. bir insan es kaza müslümandan önce kuranla karşılaşacak da inanacak. hem de internetin bu kadar yaygın olduğu bir çağda islam dünyasında olup bitenlerden haberdar olmayacak.

daha dün izmirde yılbaşı ile ilgili bildiri dağıtanları savunanlarla dolu buralar. bakınız başka dinlere inananları falan geçtim de islam mensubu bir bireyin de günah işleme özgürlüğü var. yasalara uyduğu sürece de kimseyi ilgilendirmez. şeriatla yönetilmiyoruz ve sanılanın aksine müslüman bir ülkede falan yaşamıyoruz. müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede yaşıyoruz. burada klavye başından ateistlere ayar verme gayretinde olan birçok arkadaşımız eminim ki namaz zekat vb gerekli önemi bizim ülkemizde görmeyen ibadetleri yerine getirmiyorlar. sizin böyle bir özgürlüğünüz var ya bundan dolayı ne ben yargılanacağım ne de başka birisi. sen işliyorsan günahı sen yargılacaksın bunu şu kalın kafasına soksun artık bu dinle kafayı bozmuş olan tayfa. bak dinine kardeşim başka insanların yaşam alanlarına özgürlüklerine müdahalede bulunmadan ne yapıyorsan yap. yılbaşı mı kutlamıyorsun kutlama bana ne amına koyim. ben sana diyor muyum ulan çok mantıksız haa yılbaşı kutlamamak, gel kutla mantık yolunu bul hz bilime kulak ver bak ne demiş falan. demiyorum. sen de bana deme güzel kardeşim.