bugün

incil

aslında size hrisityanlıkla ilgili bir hikaye daha anlatacağım şimdi. bu çok incil geldi mevzusu müslümanların uydurduğu bir şeydir. öncelikle hristiyanlığı övmüyorum tüm dinlere kafam girsin fakat bazı şeyleri daha iyi insanlar anlasın diye neden müslüman palavrası olduğunu anlatacağım.

hristyanlıkta isa ya din verildi gibi bir algı yoktur, isa bir peygamber değildir, isa tanrının bizzat kendidir ve sözü tanrı sözüdür.

dolayısıyla isa ya incil gibi bir kitap gelmemiştir.

o inciller, isa yı gördüğünü iddia eden kişilerin onun sözlerini aktardığı kitaplardır. ( bir sürü incil vardır ve bu inciller sadece kilise tarafından onaylanmıştır)

yani neden çok incil var lafı saçma oluyor, bu tamamen hrisityanlığa müslümanlık perspektifinden bakmakla kaynaklanıyor ve bu terminonlojik hatadır.

binlerce incil olabilir, hristyanlar zaten bunu inkar etmiyor, sonuçta herkes isa yı gördüğünü iddia edip bir şeyleri kaleme alabilir. bunda sıkıntı yok, bunun güvenirliği sıkıntı ki o konuda ben de hristiyanlara katılmıyorum.

ancak yarın bir gün ola ki hani dinsiz kesim hristyanlarla tartışırsa bu yönden girmeyin, müslüman kafasında olduğunuzu anlar göt ederler.
adamlara inandığı dinden yaklaşın, adamın kabul etmediği şey üzerinden zaten bir antitez yazılmaz. saçma yani.

her dini kendi öz gerçeklikliğiyle öğrenmekte fayda var o yüzden.